To serve and protect: nieuwe Dodge Charger Pursuit voor USA

dodge-charger_pursuit_2015_1280x960_wallpaper_01

In Dubai doen ze het met een Ferrari FF en een Aventador, in de Verenigde Staten met een Dodge Charger, en wat voor één.

De nieuwe Dodge Charger Pursuit krijgt een hele resem aanpassingen tegen over zijn civiele variant, zoals een compleet nieuw gezicht met een nieuw setje dagrijlichten (waardoor je de Pursuit van mijlenver zal herkennen), een smallere grille en een nieuwe achterbumper.

Aandrijving komt van de 3,6 liter Pentastar V6 met 292 pk en 350 Nm gekoppeld aan een automatische vijfbak, goed voor een theoretische topsnelheid van 257 km/u. Of de Pursuit dat getal ook gaat halen, dat betwijfelen we ten zeerste met de pushbar, de niet-zo-aerodynamische lichtbalk en de zoeklichten. Korpsen hebben ook nog steeds de mogelijkheid om voor de gigantische 5,7 liter HEMI te gaan, goed voor 370 pk en een sprintje naar 100 in minder dan 6 seconden.

Binnenin een hoop nieuwe snufjes gericht naar de lange arm der wet, zoals extra aansluitpunten voor politie-apparatuur en herprogrammeerbare knoppen op het stuurwiel. Chrysler verbeterde ook de voor- en achterremmen, voegde standaard een achteruitrijcamera toe en verstevigde de ophanging voor al het extra gewicht.

Wij hopen alvast op een spreekwoordelijke shoot-out tussen deze en de nieuwe Ford Police Interceptor, want hier eentje proberen vast te krijgen is vergeefse moeite.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:36
afbeelding van Techno Patat

Een 5-bak? Serieus :P?

Wel cool, en super handig die nieuwe koplampen :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws