Toekomstige vrachtwagens kunnen er zo gaan uitzien: Mercedes-Benz Axor Concept Truck

axor truck

Aangezien ze niet weg te denken zijn van onze wegen verdienen ze hier ook wel wat aandacht. Tenminste als er iets boeiends aan vast hangt. Voor deze Concept Truck zien we geen enkele reden om hem niet te posten...

Deze Axor Concept was in partnership met een student van het IED São Paulo tot stand gekomen. Carlos Brito diende dit project in voor zijn master proef in de richting "Transportation Design".

De hoofdvraag bij het ontwerpen was "Hoe maken we een truck zo aerodynamisch mogelijk?" Geen simpele klus met iets dat als een muur voor de wind staat. Daarbij komt ook nog eens dat het oog ook wel wat wil en dus ging Carlos aan het ontwerpen...

Zijn doel was om bovenstaande zaken te verweven met Mercedes-Benz historie en traditie: "Do vorm van het voertuig is geïnspireerd door de natuur en technologie. De invloeden van natuurlijke oppervlakken van botstructuren -ja, van dieren...- en de wetenschap om die zaken te verbeteren en te implementeren met de emotie en expressieve ziel van Mercedes-Benz" Ach, je moet het maar kunnen verkopen hé.

Wie meer wil weten over het design en uiteraard de designer zelf kan hier terecht.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Sandro 11:32
afbeelding van Sandro

Ziet goed uit, ook op aerodynamisch gebied. Alleen de spiegels lijken mij veel te klein om alles goed te kunnen zien zoals de zwakke weggebruikers.

Adriaan 11:43
afbeelding van Adriaan

Spiegels zijn dan ook zo 2012! Bijna geen enkele "futuristische" concept auto heeft nog spiegels, camera's, that's the way to go baby!

Yvesw 11:44
afbeelding van Yvesw

@Sandro: Zoals zoveel conceptwagens zijn de zijspiegels vervangen door camera's - in dit geval waarschijnlijk met groothoeklens - waardoor je binnen op een scherm kan kijken wat er om je heen gebeurd. Niet echt handig en tot op dit moment trouwens nog steeds verboden volgens mij (de camera moet maar eens kaduk gaan).

Zaag 09:49
afbeelding van Zaag

Carlos Brito?
is dat niet de CEO van AB-Inbev?

Franky 21:46
afbeelding van Franky

BOUUUULLSHIIIITTT, IDIOTT BEVOLKING !!!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws