Maken die handel: Clio Grandtour RS

Renault Clio RS Grandtour render

Franse ontwerper Khalil Bouguerra van Virtuel-Car heeft blijkbaar kinderen op komst. Hij besloot om een RS-sausje te gieten over de stationwagen van de nieuwe Renault Clio - beter bekend als de Clio Grandtour. Het resultaat ziet er best goed uit.

Bij Autofans zijn we nog altijd geen fan van de voorkant van de nieuwe Clio Grandtour. Daarvoor is de motorkap veel te bol. De RS voorbumper weet de Clio wel net wat meer attitude te geven. Achteraan staat de Clio Grandtour heel knap met de dubbel uitlaatjes en grijze diffuser.

Motorisch - als we toch fantaseren - zit er een 1.6 benzinemotor in met de nieuwe EDC automatische zesbak met dubbele koppeling en flippertjes achter het stuur. Het blok zet 200 pk en 240 Nm neer op de voorwielen. Best fijn voor een wagen die meestal wordt getypeerd als "stationwagen voor vaders wiens leven gedaan is".

Renault Clio RS Grandtour render

Tot op dit moment geeft Renault geen enkele ruchtbaarheid aan het maken van een Clio Grandtour RS. Van Autofans krijgt hij alvast al de "Autofans seal of approval".

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 19:54
afbeelding van Wim

not bad

Carlos 21:53
afbeelding van Carlos

Bwa mja, mnee...
Ik loop niet echt warm van de achterkant... Enkel een diffuser en ovale uitlaten...
Dan zie ik liever een Megane grandtourer RS verschijnen :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws