chauffeurs verkiezen parkeergarage boven straatparkeren

rijtest Honda Civic 2012

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat chauffeurs liever een parkeerplek zoeken in een parkeergarage dan op de straat. Men vindt het er veiliger, met name lakschade en diefstal worden gevreesd in een parkeerplaats langs de weg.

Bijna 3 op 4 verkiest een plekje in de parkeergarage boven een plaatsje op straat. Parkeren in een parking wordt eerder (44 procent) als 'veilig' aanzien dan op straat (14 procent). Vrouwen parkeren het liefst zo dicht mogelijk bij de uitgang (19 procent) of de betaalautomaat (19 procent), terwijl mannen zich vaak haasten om het eerste beschikbare plaatsje in te nemen (23 procent). Zowat 43 procent heeft al eens schade vastgesteld aan zijn/haar voertuig wanneer hij terug vertrok. 46 procent va de schadegevallen gebeurt op straat, 41 procent in de parkeergarage. Wie lang parkeert kiest vreemd genoeg vaak een plekje op straat (2u30), wie korter parkeert verkiest een parkeergarage (gemiddeld 1u52min). Particuliere chauffeurs stallen de wagen gemiddeld 99 minuten, zakelijke rijders parkeren 349 minuten.

Tot slot nog dit: berg je parkeerticketje goed op, want 16 procent raakte het al eens kwijt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 18:58
afbeelding van Yvesw

En niet vergeten, vermijd familiewagens met "Jefke in den otto" als sticker en een kinderzitje achterin als de pest. Die zijn meestal ook een recipe for disaster...

Techno Patat 19:23
afbeelding van Techno Patat

Ik doe ook aan selectief parkeren! Zo erg dat ik Sanne soms aflos en zelf een kwartiertje ga wandelen omdat ze anders weer zucht dat ze zo ver moet wandelen omdat 'meneer geen vertrouwen heeft in de andere parkeerders'!

En ik kies geen plekken meer waar mensen langs wandelen! Ik heb 1x een sleutelstreep in m'n Volvo gevonden en dat was een traumatische ervaring :P!

Yvesw 19:28
afbeelding van Yvesw

@Patat: Dat ver wandelen is inderdaad een herkenbaar gegeven :) Zo parkeer ik in Mechelen liever op het eenzame douaneplein dan dat ik in het centrum lig te kl*ten in die smalle parkeerplaatsjes van de betalende parkings. Dat ik dan een kilometer meer moet wandel, dat neem ik er dan maar bij. En oja, dat ik niet moet betalen neem ik er ook graag bij ;)

Techno Patat 02:40
afbeelding van Techno Patat

Het viel nog mee in Mechelen, ik kon er m'n Alfa nog kwijt! Kheb al slechter geweten (waar ik dus letterlijk met het wiel in een ander vak moest gaan staan ('t zand in brugge is zo lekker breed! Je moet echt weten waar je in die parking je auto achterlaat om plaats genoeg te hebben)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws