Ford Mondeo wordt vanaf oktober 2013 in Genk gebouwd

Het was bang afwachten voor de medewerkers van de Genkse productievestiging van Ford. Via Amerikaanse media werd bekend dat er in de Europese vestigingen gerommeld ging worden met de productie. Vandaag kwam de verlossende informatie dat de Ford Mondeo opnieuw in Genk van de band mag rollen.

Tegenvallende verkopen, een hoge arbeidskost, het zat Ford Genk niet mee. Speculaties over het stopzetten van de productie van de Mondeo en zelfs het sluiten van Ford Genk waren dan ook niet van de poes. Vandaag werd dan in Detroit beraadslaagd over de toekomst van de vestiging. Na een korte meeting werd beslist dat Ford doorgaat in Genk. Niet zomaar, vanaf 14 oktober 2013 start de productie van de nieuwe Mondeo.

Bij het ABVV zijn ze alvast in hun nopjes. "Dat er een heel concrete datum werd geprikt, is op zich meer dan we hadden gehoopt", aldus Rohnny Champagne van het ABVV. "Hiermee wordt bevestigd dat uitstel geen afstel is. Het eerste luik van het toekomstcontract dat voor Ford Genk werd afgesloten, is hiermee alvast geconcretiseerd. Een grote en belangrijke stap. We hopen nu dat ook de komst van de twee andere modellen spoedig bevestigd zal worden."

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sven 12:23
afbeelding van Sven

De start van de productie was sowieso al gepland voor 2013, al is die nu wel met een half jaar uitgesteld.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws