Nieuwe Hyundai Santa Fe kost minimaal 33.999 euro

Hyundai commercialiseert de nieuwe Santa Fe ook in België.Voor minimaal 33.999 euro rij je bij je verdeler buiten met de middelgrote SUV van Hyundai. Voor dat geld krijg je een 2.0 CRDi 2WD Lounge met 150 pk. Vierwielaandrijving kost 2.000 euro meer, al is die niet beschikbaar op de instapversie, wel op de iets duurdere Style-versie. De krachtigere 2.2 CRDi beschikt over 197 pk en kost minimaal 37.399 euro, ook deze is beschikbaar met twee- of vierwielaandrijving, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

De duurste Santa Fe kost 46.899 euro, dan heb je de 2.2 CRDi 4WD Executive op je oprit staan, vanwege de uitgebreide standaarduitrusting van die laatste zijn de extra opties daarop beperkt. Voor een automaat (op de 2.2 CRDi Style en Executive) betaal je overigens 1.750 euro extra. Het is je misschien opgevallen, in België wordt geen benzinemotor aangeboden op de Santa Fe.

Hij staat voorlopig even naast het uitgaande model in de catalogus, waardoor we na een simpele berekening kunnen zeggen... dat ze niet te vergelijken zijn. De uitgaande Santa Fe bestaat namelijk enkel nog uit actiemodellen die een hoop extra opties toevoegen aan het basispakket tegen een lichte meerprijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 20:09
afbeelding van Yvesw

En voor 3000 euro meer heb je een GLK. Dan is mijn keuze al vlug gemaakt... Hoop alleszins dat ze de nieuwe Santa Fe iets minder dorstig hebben gemaakt. Al vond ik de oudere dan weer mooier.

Kenny 20:17
afbeelding van Kenny

Gaat deze nog wel als 'Santa Fe' over de toonbank? Ik dacht eerder dat het een Ix45 ging worden, om in lijn te komen met de andere modellen.

@ Yves: deze kun je moeilijk met een GLK vergelijken denk ik, dan neem je beter de Ix35 als benchmark. Die heeft quasi dezelfde omvang. Een Santa Fe kan je al bijna vergelijken met een ML qua grootte.

Yvesw 20:20
afbeelding van Yvesw

@Kenny: In dat geval mijn excuses en neem je best 20.000 euro extra mee naar de Mercedes garage ;)

Sven 20:26
afbeelding van Sven

dat denk ik ook Yves, een Santa Fe is groter.
@Kenny: hij staat als New Santa Fe in de prijslijst, dus ik veronderstel van wel. Van een Grand Santa Fe voorlopig nog geen spoor, al is de kans dat die naar hier komt kleiner, aangezien ook de ix55 in België niet bijster veel verkocht wordt.

Yvesw 20:33
afbeelding van Yvesw

Dan heb ik de Santa Fe nooit als eerlijke concurrent gezien voor de X5'en Q7'es en ML'en van deze wereld... Zeker voor die prijs is het onmogelijk om op eenzelfde niveau te zitten me dunkt.
Swat, ik zal iets opbiechten... Ik heb het nooit iets gevonden zo'n Santa Fe :p

Techno Patat 20:51
afbeelding van Techno Patat

Ik wel Yves, wij hebben getwijfeld tussen een XC-90 en een Santa-fe/tucson! Kben blij dat we voor de XC gegaan zijn hier thuis, maar een bootje voor de Santa-fe heb ik nog steeds! Al vond ik de vorige wel stukken knapper

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws