Shooting brakes zijn in de mode: Porsche & McLaren gaan meedoen

High performance shooting brakes zijn hip, zo bewijzen de laatste geruchten nog maar eens. Na de recent gelanceerde Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake en de al iets oudere Ferrari FF drukken ze in Stuttgart en Surrey ook hun interesse voor de fraaie carrosseriestijl uit. Porsche zou in september op het autosalon van Parijs hun Panamera Shooting Brake concept voorstellen. Ze zouden het succes van de Mercedes CLS Shooting Brake afwachten om hun concept alsnog in productie te brengen.

Mocht een shooting brake-variant van de Panamera een 'go!' krijgen dan zou hij wel eens in 2015 bij de dealers kunnen staan, naast de nieuwe generatie van de gewone Panamera.

Vanuit het McLaren kamp komen er ook geruchten, net zoals dat twee maanden geleden ook al het geval was. De McLaren shooting brake zou de Ferrari FF moeten gaan bekampen. Onder de kap zou dezelfde 3,8l als in de MP4-12C terug te vinden zijn. Een slordige 600pk zou de wagen in een 3 tal seconden naar 100 km/u moeten katapulteren. Mocht er enige waarheid achter dit gerucht zitten dan volgt meer info ongetwijfeld. Op onderstaande foto alvast een speculatieve render van hoe hij er zou kunnen uitzien.

porsche mclaren shooting brake sportbrake shooting break

GTSpirit, Autobild

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws