Keert de Opel Omega terug op basis van de Cadillac XTS?

In februari raakte al bekend via de (intussen al ex-) CEO Karl-Friedrich Stracke dat Opel een nieuw model boven de Insignia wilt. Toen ging het volgens de geruchten een gerebadgde Buick worden, maar afgaande op recente bronnen van Autonews.de zal hij echter gebaseerd worden op de nieuwe Cadillac XTS. In 2013 zou hij op de markt moeten komen met onder de kap als krachtpatser een 3,6l V6 met 308 pk en 358 Nm aan koppel.

Een 2,8l V6 met turbo die 325 pk voortbrengt zou ook een optie kunnen zijn, maar daar is nog geen duidelijkheid over. Aan de dieselzijde zou men kiezen voor een 2l twinturbo met 192 pk. Vierwielaandrijving zal waarschijnlijk wel een optie zijn. Meer details zijn er nog niet bekend, maar die volgen ongetwijfeld in de komende maanden.

WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 10:32
afbeelding van Yvesw

En wie koopt, in crisistijd, een über Opel als je voor dat geld een imposantere Audi of BMW kan kopen? Lijkt me al gefaald voor het geproduceerd is...

Anonieme gebruiker 11:03
afbeelding van Anonieme gebruiker

Al eens met een recente "über Opel " gereden? Dan zou misschien wel anders kwaken!

Anonieme gebruiker 11:18
afbeelding van Anonieme gebruiker

Een Opel schaf je aan om mee te rijden en niet om te stoefen bij buren en vrienden.

Yvesw 11:50
afbeelding van Yvesw

@Anonieme gebruikers: Begrijp me niet verkeerd! Ik ben fan van de Insignia OPC (en eigenlijk alle OPC modellen buiten die van de Astra). Maar de "gewone" mens met wat geld te veel gaat nu eenmaal geen Opel kopen als hij een -naar zijn normen en waarden- imposantere en premium Audi of BMW kan kopen.

Ik val hier zeker Opel niet aan. Ze gaan gewoon geen groot marktaandeel kunnen strikken....

Ikke 18:11
afbeelding van Ikke

@YVESW: Dat was trouwens ook het probleem met de VW Phaeton. Hoe dikwijls zie je deze wagen rijden? Ik ben er misschien hoop en al 5 tegen gekomen en als werknemer in de autosector en autoliefhebber let ik wel op wat er rond rijdt.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws