Toyota zal de Supra allicht terugbrengen, mikt op de Nissan GT-R

Echte autoliefhebbers springen nu een gat in de lucht. Doe je dat niet, dan moet je dringend wat autogeschiedenis bijstuderen. De legendarische Supra is al een tijdje alleen nog maar via de tweedehandsmarkt te koop, maar volgens de Britten bij AutoExpress werken de Japanners hard een een opvolger ervan. Maar de komst ervan is daarmee nog niet helemaal zeker. Insiders zeggen dat de ingenieurs het project nog niet te hard doorduwen. Er moet eerst worden gekeken naar het succes van de net voorgestelde GT-86. Die moet bewijzen of er nog effectief mensen wachten op een snelle Toyota.

Daarnaast komt ook nog eens bij dat Lexus bijna klaar is met haar nieuwe IS coupé, en beide samen lanceren zou leiden tot interne concurrentie, wat ook niet de bedoeling kan zijn.

Onder de kap van de (hopelijk) komende Supra zou allicht de nieuwe 3.5 liter V6 hybride motor liggen met ongeveer 400 pk. Dat blok werd ons al eens getoond en zou momenteel testen ondergaan voor de hi-performance kwaliteiten ervan. Volgens de mensen intern zou Toyota met haar nieuwe Supra de Nissan GT-R willen pakken, op vlak van performance en prijs.

Momenteel werken ze bij Toyota ook aan een nieuwe roadster met vierwielaandrijving. Onder die kap zou alsook die eerder vernoemde 3.5 liter V6 hybride schuilen. De productievariant zou in 2014 bij de dealer staan, indien het project groen licht krijgt.

toyota supra

Via AutoExpress

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 14:49
afbeelding van Yvesw

Hoop dan wel dat hij er net iets anders uitziet dan deze concept... Voor de rest, Go Toyota Go! :)

Techno Patat 15:35
afbeelding van Techno Patat

Springt ook een gat in de lucht! Man wat zalig dat die naam terugkomt! Veeeeel beter dan een GT-86! De naam alleen al, maar dat design is het nog niet helemaal! (hoewel ik er toch ergens iets voor voel...)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws