NCAP deelt haar 5 sterren uit alsof het 6 december is

Zodra de onafhankelijke organisatie NCAP haar resultaten bekend maakt, weet je dat 90% van de getestte voertuigen met de volle pot, 5 sterren, naar huis gaat. Het is dit keer niet anders. Vandaag werd bekend gemaakt dat de Audi Q3, BMW 1-reeks, Chevrolet Captiva, Fiat Freemont, Ford Ranger(!), Hyundai Veloster, Lancia Thema, Mercedes M-klasse, Opel Astra GTC, Opel Zafira en de Toyota Yaris allemaal 5 sterren toegespeld krijgen. De enige die moet onderdoen is de mislukte Italiaan die Lancia Voyager heet. Die krijgt vier sterren, nog steeds beter dan zijn voorganger met de Chrysler badge.
De opmerkelijkste score is die van de Ford Ranger die daarmee de eerste Pick up is die de volle 5 sterren binnenhaalt. Zo kreeg hij een voetgangers-score van 81%, het hoogste ooit toegekend aan een pick up.

De Lancia Voyager krijgt een score van amper 67% inzake kinderbescherming, de volwassenbescherming is iets beter met 79%.

Wie zijn kinderen het liefst ziet, is het beste af met de Hyundai Veloster, die scoort met 89% het best inzake kinderveiligheid.

nvdr. Met de titel bedoelen we uiteraard dat het tijd wordt dat NCAP haar scoreverdeling wat gaat aanpassen, aangezien elke zichzelf respecterende constructeur de vijf sterren haalt. Dat is een schitterend resultaat, maar mag de ontwikkelingen van het testen niet verlammen.

NCAP scores oktober 2011

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
GTIKE 16:50
afbeelding van GTIKE

ik deel mening met laatste paragraaf

voorstel voor nieuwe testen: overlevingskans na aanrijding trein / van brug rijden / aanrijding camion... enz...

Sven 20:56
afbeelding van Sven

ze werken aan een strengere testmethode hoor, lees er ons vorige crashtest artikel maar eens op na ;)
https://autofans.be/content/euroncap-veel-vijf-sterren-maar-strengere-be...
Vanaf volgend jaar zouden de geteste wagens een score van 60 procent moeten halen op het onderdeel kinderveiligheid om vijf sterren te halen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws