Eerste beelden: De laser-verlichting van BMW

Honderd jaar geleden brandde ze een kaars in de koplampen, om toch maar niet omvergereden te worden door een te enthousiaste cowboy. Vandaag hebben we niet alleen de conventionele lampjes gehad, ook de LED verlichting lijkt haar tijd gehad te hebben, aldus BMW. De Duisters zijn namelijk al een tijdje bezig met het ontwikkelen van koplampen met lasers, en daarvan hebben we de eerste beelden.

Grootste reden voor het ontwikkelen is uiteraard de energiebesparing. Zelf LED'jes moeten schijnbaar zwaar onderdoen voor het verbruik van deze nieuwe technologie. Daarbovenop komt nog eens bij dat lasers 70% meer licht produceren, en dat komt prima uit, nu onze Belgische snelwegen niet meer verlicht worden en ook de reflectoren schijnbaar op waren.

Alle details weten we nog niet, BMW kennende komen daar nog enkele teasers aan te pas vooraleer we die effectief gaan krijgen. Wat we wel weten is da het originele licht blauw is. Dat licht wordt door middel van een fluoriserend fosforplaatje verkleurd tot wit.

De lasertechniek zou vooral gebruikt worden in de i-reeks van BMW, het groene en elektrische submerk. Van dat ondermerk werden eerder de i3 en i8 voorgesteld.

Via Jalopnik

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:37
afbeelding van Techno Patat

de DuiStsers? staat daar geen S teveel :p?

Ik dacht dat ze 100x kleiner ging worden die lasertjes? Deze zien er mij toch nie zoveel kleiner uit dan xenontjes hoor...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws