Ford verkoopt twee van hun concept cars!

ford shelbyVorig jaar hield RM Auctions een veiling met als thema "Ford". Tijdens het Monteray-event had je dan de kans om de hand te leggen op een aantal Ford concepten uit de laatste 10 jaar. Toen werd er gesproken over het event dat maar één keer door ging. Nu komen ze hier op terug en organiseren ze opnieuw ford concept veiling. De eerste is alvast een knaller, de Ford Shelby GR-1 Concept!

De Shelby GR-1 zag voor eerst het daglicht bij het Pebble Beach event in 2004. Ford bouwde de wagen om het 40 jarig bestaan van de Daytona Coupé te vieren. Belangrijk detail is dat de wagen NIET werkt. Er zit namelijk geen motor in. Natuurlijk, iemand als Jay Leno zou hier meteen een 6.2l V8 in knallen, maar dat is niet wat Ford wil dat je met deze wagen gaat aanvangen. 

Ford heeft nog wat moois bij: de Thunderbird Sports Roadster Concept. Voor het eerst te zien op de Detroit Auto Show in 2001. Dit was een ontwerp dat gebruikt werd voor het productiemodel van de Thunderbird.

Ford hoopt per wagen tussen de 125.000 en 200.000 dollar te ontvangen. Leuk van Ford is dat ze het geld geven aan een goed doel, namelijk: Juvenile Diabetes Research Foundation.

Foto'sin de galerij hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws