Belgische prijs voor de Nissan LEAF: 36.990 euro

Nissan heeft de Belgische prijs voor de LEAF vastgelegd op 36.990 euro, inclusief batterij en BTW.  Die prijs kan vanwege fiscale voordelen bij de belastingsaangifte zakken tot 27.800 euro. De werkelijke overheidskorting hangt af van de fiscale positie van de koper. In Wallonië krijgt de LEAF-koper een extra voordeel van 4.500 euro op voorwaarde dat de wagen vóór 31 december 2011 wordt ingeschreven.

In de prijs van de Nissan LEAF zitten naast de wagen, BTW en accu ook een vijfjarig abonnement op een unieke telematicadienst en vijf jaar

pechverlhelping bij een dienst die speciaal voorzien is op elektrische wagens als de LEAF. Wie het volledige bedrag niet kan of wil ophoesten, kan voor een alternatief kiezen. Het Nissan Purchase Contract Plan (PCP) laat de klant toe om op het einde van het vierjarige contract te kiezen voor drie mogelijkheden: inwiselen tegen een nieuwe EV, teruggeven aan Nissan of overkopen aan een op voorhand vastgelegd bedrag. Deze 'leasing'-formule kost (met een voorafbetaling van 15 procent) 550 euro per maand, 440 euro in Wallonië.

Wie wil kan zijn Nissan LEAF configureren en reserveren op de Nissan-website. Naast de kleurkeuze kan de klant opteren voor een zonnepaneel in de achterspoiler (voor een verbeterde batterij zodat comfort items minder fel wegen op de radius) en een comfort pack met verwarmde zetels. Een reservatie kost 300 euro, die uiteraard zal worden afgetrokken van het uiteindelijke aankoopbedrag.

Voor het gebruik van de Nissan LEAF als firmawagen melden we nog dat de wagen 120 procent fiscale aftrekbaarheid geniet.

De Nissan LEAF is uitgerust met een elektrische motor met een vermogen van 80 kW en 280 Nm aan koppel. Hij wordt op de voorwielen aangedreven en haalt een snelheid van 145 km/u. Onder normale gebruiksomstandigheden bedraagt de radius 175 km.

Laatst gepubliceerd

Reacties (24)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 12:36
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Nog altijd veel te duur, geen enkele burger die 37.000 euro op tafel legt voor een wagen waar je in principe meer last dan plezier aan hebt. Want uw wagen elke twee dagen in het stopcontact steken is meer werk dan elke maand te gaan tanken. En ik betwijfel het of je met elektrisch rijden, naft of geen naft, goedkoper af bent.
Volgens mij is het nog te vroeg voor elektrische auto's, de R&D kosten moeten worden terugverdiend, en dat merk je in de prijs, het is alleen de vraag of het pakt. I have my doubts.

Yvesw 14:02
afbeelding van Yvesw

Ik plant dan nog liever een rij treurwilgen van dat geld...

Sven 14:07
afbeelding van Sven

En zo sabelen jullie de vooruitgang neer. Ik vind de prijs met de steun van de overheid wel meevallen. Ik denk wel dat er bedrijven of mensen zijn die voor deze elektrische auto kiezen. En achteraf ben je hen dankbaar, want zij zorgen ervoor dat de constructeurs hun ontwikkelingskost kunnen afschrijven zodat jullie achteraf wel de voordelen hebben - als de technologie verder ontwikkeld is.
Voor dat geld zou ik overigens eerder voor een LEAF dan voor een iOn kiezen, iets grotere radius, iets grotere wagen (want een mens wil nu eenmaal ruimte rond zich, of ie die nu nodig heeft of niet)

Pieter Aertgeerts 14:20
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@Sven, klopt. Maar de fleetmanagers van de grootste bedrijven ter wereld verwachten dat er tegen 2020 zo'n 3% van de wagens elektrisch rijdt, en 6% (!!) hybride. Als dat de verwachtingen zijn, dan zet dat aan tot nadenken of zulke investeringen nota bene ooit zullen worden terugverdiend. Want laat ons eerlijk zijn. Hybride staat al in een gevorderd stadium, en dan nog zijn er zulke lage verwachtingen. Want niet wil zeggen dat de technologie moet stilstaan ;)

Techno Patat 17:20
afbeelding van Techno Patat

@BB: rs, direct! kben nooit een voorstander geweest! Als iedere constructeur zijn geld van electrische wagens nu eens stak in waterstof dan stonden we daar nu miss al ergens mee! want dan zijn we niet afhankelijk van een energiebron (op voorwaarde dat de auto het water zelf splitst) en niet afhankelijk van andere landen...

Voor een hydrogen auto wil ik geld ophoesten, veel geld zelf als het een heeeeel erg goede is! maar voor een electrische? nee danku, beetje te kortzichtige oplossing...

Kheb op het salon van Parijs staan praten op de stand van Lotus met een engenieur die zelf hielp aan het ontwikkelen van een elektrisch Lotus platform (het stond helemaal langs achter op de stand, door die kleine 'deur').
Die man zei zelf (als ik het hem heeeel eerlijk vroeg): we verdoen ons geld, dit is niet de toekomst! Dit is hoogstens een tussenoplossing, maar zeker niet goed voor meer dan 15-20 jaar... (maar dan in het Engels met een leuk Brits accent, leek een beetje op de Monty :)! )

Kenny 20:53
afbeelding van Kenny

Patat heeft een punt. Waterstof is (was) volgens mij toch ook wel de toekomst. Merken als BMW en MB waren hier reeds in de 90's mee bezig, en succesvol. Had men toen iets meer ingezet op die technologie, dan zaten we nu niet onze tijd te verdoen aan saaie, emotieloze, elektrische wagens imho.

Ik snap trouwens nog steeds het punt niet van elektrische wagens, want als je het totaalplaatje (productie, gebruik en afbraak) bekijkt zijn deze 'groene' karren toch niet veel minder vervuilend dan een moderne diesel/benzine...

Kenny 21:28
afbeelding van Kenny

@ Nathan, good point, thx ;-)

Kenny 21:36
afbeelding van Kenny

@ BB, examenvraag? Wat zijn de studies (curieusiteit ;-) )

Sven 21:43
afbeelding van Sven

Dus als ik even kort door de bocht mag gaan is de oplossing eigenlijk minder energie verbruiken door meer rond de eigen kerk te blijven (wonen, werk, winkelen). Verminder je ineens de files en ben je goed voor je lokale economie. Eender welke andere oplossing heeft zijn limieten, of het nu waterstof, electriciteit, of een maglev (zo'n magnetsche elektrische trein toestand) is.

Dàt of de oplossing gaan zoeken in variatie (zowél wind-, kern-, waterstof- energie) of synthetische brandstof.

Techno Patat 00:58
afbeelding van Techno Patat

@nathan: you missed my point! Ik zei niet dat we nu moeten overstappen, het is te laat op de redens die jij opgeeft: we zitten te ver, alles is er al voor voorzien!

Maar hadden we in de jaren 90 al het geld dat nu in electrische en hybride wagens zit eens in waterstof gestoken dan hadden we nu ook een betere infrastrucuur, miss ook een betere splitsingstechnologie, efficientere waterstofmotoren, etc etc...

Van kernenergie ben ik ook voor het verdwijnen van oude centrale's door de nieuwe! Die hebben veel minder afval, veel veiliger, hogere opbrengst,... Die antieke centrale's daarentegen zijn nu niet bepaald je van het...

Techno Patat 14:47
afbeelding van Techno Patat

Enigszins? M'n ouders hebben thuis een tankje staan, en als die leeg is (wat toch snel gebeurt met een s60 met zware voet en 2 jeeps) dan is het echt een deftig maandloon dat daar de dag van vandaag in verdwijnt :s! 2-3j geleden vond ik het nog enigszinds betaalbaar. Maar als ik nu de panamera van in de straat voor de zoveelste keer zie tanken denk ik: ocharme :p!

@bb: heel juist, maar dat is juist het stomme aan de politiek: waar is hun termijnvisie gebleven? Ze kijken naar 2 dingen: oftewel de stemmen (electrische auto's) of naar wat er binnen het budget past... Niet naar het beste -.-!

Ik ben meestal een rustig persoon, kga me zeker niet snel ergens druk in maken! Maar als er 1 ding is dat ik wel ergerlijk vind is het wel het gebrek aan termijnsvisie! Ons wegennet is daar het mooiste (alé, wat je mooi noemt) voorbeeld van!

Techno Patat 00:55
afbeelding van Techno Patat

Of ik heb geluk en m'n ouders betalen voorlopig nog m'n diesel :p! Want als het al eek keer gebeur dat ik zelf ga tanken aan een tankstation betrap ik mezelf op veel zuiniger rijden :p! Ik heb namelijkneen verbruiksmeter zitten, en als ik m'n voet tegen de bodemplaat dus staat dat meterke op 30+ l/100 km :p!

Anonieme gebruiker 13:02
afbeelding van Anonieme gebruiker

Tel eens uit wat je tegewoordig voor benzine betaald op een termijn van 10 jaar. De leaf kost mischien veel, maar minder dan een benzine met tax, onderhoudt en alles.
Ook even vermelden dat er weinig mensen zijn die meer dan 160km in een dag rijden. En dan is er nog altijd snelladen natuurlijk.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws