Renault krijgt nieuwe vrouwelijke CEO

En dat kan je op zijn minst opmerkelijk noemen, want een vrouw aan de top van een multinational is momenteel nog steeds (jammer genoeg) een zeldzaamheid. Mouna Sepehri is van Iraanse afkomst maar draagt al een tijdje de Franse nationaliteit. Ze vervangt Patrick Pélata die maandag moest opstappen in verband met de beruchte spionage-zaak. De moeder van twee kinderen is woonachtig in Parijs waar ze de rechterhand was van grote baas Carlos Ghosn, een Braziliaan. Mouna Sepehri startte in 1990 als advocaat gespecialiseerd in internationale economie.

In 1996 ging ze bij Renault aan de slag waar ze de samenwerking met Nissan ondersteunde. De grootste uitdaging van de nieuwe CEO is Renault uit de crisis trekken. In België scoort Renault alvast goed, de Mégane blijft de best verkochte auto op onze markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 14:20
afbeelding van Yvesw

Met een vrouw achter het stuur.... sta je aan wal. Of hoe ging dat gezegde nu ook weer?

O.T. Ik wens Renault veel succes toe met hun nieuwe CEO want ze maken toch enkele leuke wagentjes (Clio RS anybody? Njam Njam!)

Pieter Aertgeerts 14:27
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Een kleine samenvatting van haar carrière vind je hier, nog geen misse verschijning ook!
http://blog.alliance-renault-nissan.com/users/14

Quin 14:48
afbeelding van Quin

@Yvesw, Vrouw aan het stuur, bloed aan de muur =)

Maar hulde voor die madame, natuurlijk!

Techno Patat 16:38
afbeelding van Techno Patat

hé, ze starte haar carriere in 1990, ik ook, wat een toeval!! nu maar hopen dat ze niet al te veel omsmijt! voor die leuke smijtwagentjes blijven bouwen :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws