Acht miljoen wagens onterecht teruggeroepen?

Ze zorgden ervoor dat terugroepacties plots hot items werden op verschillende autoblogs maar nu lijkt het erop dat er geen aanleiding is voor de terugroepactie van zomaar even acht miljoen Toyota's. De Amerikaanse NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) onderzoekt de wagens opmogelijke problemen maar kon tot nu toe nog geen mechanische aanleiding vinden voor het plotse versnellen van de wagens. Van de 58 onderzochte meldingen waren 35 stuks te wijten aan menselijke fouten.

De rest kon men verklaren door voorwerpen die zich het pedaal klemden of door kleverige pedalen. Toch gaan de Amerikaanse experts verder met het onderzoeken van de wagens, een volgende denkpiste is de aanwezigheid van magnetische velden in de met elektronische snufjes volgestouwde wagens. Deze zouden met elkaar kunnen botsen en daardoor de vesnelling veroorzaken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: WorldCarFans

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kenny 09:51
afbeelding van Kenny

Typisch USA, het is nooit hun eigen fout, maar dat van de (buitenlandse) producent. Met een auto kunnen ze blijkbaar toch niet overweg...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws