Toyota vernieuwt haar Yaris

Toyota heeft haar Yaris model lichtjes opgefrist voor het nieuwe jaar. "Kleine facelift" is hier wel op zijn plaats. Want buitenaf werden de koplampen en de bumper aangepast, that's it. Ga je naar het topmodel, het TR-model, dan krijg je daar ook nieuwe 15 duims velgen bij, verdonkerde koplampen, mat zilvere deurklinken en vernieuwde mistlampen in de voorbumper.

Toyota staat voor veiligheid, dat weten we al een geruime tijd. Met steeds de volle pot te halen op de Euro NCPA wil Toyota ook deze Yaris weer volledig in orde hebben. Daarvoor voegde ze nog enkele airbags toe, in de standaarduitvoering, bijvoorbeeld op kniehoogte.

Onder de kap vinden we drie blokken terug. Een 1.3 duel VVT-i, een 1.4 liter D-4D en de 1.0 liter VVT-I benzine. Allemaal goed voor minder dan 120 g/km CO2 uitstoot. Het 1.3 blok wordt gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak en krijgt de start/stop technologie.

Binnenin krijgen de 1.3 en 1.4 variant een lederen stuur en versnellingspook. Ook het instrumentenpaneel zou er wat sportiever uitzien.

Het basismodel, de 1.0 liter variant, start vanaf (ongeveer) 11.000 euro is vanaf heden te bestellen.

 

Toyota Yaris 2010

Toyota Yaris 2010

Toyota Yaris 2010

Toyota Yaris 2010

Toyota Yaris 2010

Toyota Yaris 2010

Via Autoblog & Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws