Roush Focus RS puurt 500 pk uit z'n viercilinder

roush-focus-rs-500hp_01

Op de SEMA-beurs moet je tegenwoordig stevig uitpakken om nog in de spotlight te kunnen lopen. Een 500 pk sterke Ford Focus RS? Nou, daar kan je inderdaad aandacht mee trekken.

De SEMA-tuningshow is dé ultieme plaats om je van de pot gerukte creatie te tonen. Vaak 'omdat het kan' niet 'omdat het beter rijdt'. Dat lijkt ook het geval te zijn bij de Focus RS. Roush sleurde het motorblok eruit, plaatste een door Ford Performance geperfectioneerde viercilinder erin en kwam zo tot maar liefst 500 pk.

500 paarden, in een viercilinder hatchback. Tien jaar geleden vielen vrouwen flauw toen dat cijfer zijn weg vond naar de BMW M5 met V10. Over een aangepaste aandrijflijn spreekt Roush evenwel niet. Waardoor je waarschijnlijk na je eerste dragrace je versnellingsbak en aandrijfas ergens op het parcours mag gaan zoeken.

roush-focus-rs-500hp

Het is evenwel waanzinnig om te zien tot welke cijfers auto's tegenwoordig in staat zijn. En krijgen ze het ooit betrouwbaar, dan lijkt ons zo'n 500 pk sterke Focus RS het ultieme beest voor de openbare weg.

roush-focus-rs-500hp

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws