FAB Design doet het weer

FAB Design EMPEROR II

De Zwitserse jongens bij FAB Design staan niet meteen bekend om hun subtiele verbeteringen aan wagens. Elk jaar nemen ze een creatie mee naar het autosalon van Genève. Dit jaar presenteren ze de EMPEROR II. Een lichtjes gemodificeerde Porsche Cayenne.

Zoals het echte Cayennetjoening beaamt krijgt de EMPEROR II een "dikke" bodykit. Vooraan krijg je een opengesperde muil waar een groep vinken hun nestjes in kunnen bouwen. Om de vogeltjes 's nachts licht te geven zijn er de nodige LED-strepen/ cirkels aanwezig. De zijkant is - relatief - subtiel met bredere sideskirts en een golvende lijn die de snelheid ten goede komt. Of dat denken we toch. Achteraan krijg je een bumper met grote diffuser die er best nog mee door kan. Spijtig dat de trapeziodale uitlaatjes het daar weer verpesten.
Onder de Botox-Cayenne zitten 22" chromen velgen die zo uit pimp my ride komen gevlogen. En dat is geen compliment.

FAB Design EMPEROR II

Motorisch kunnen ze de motor uit de Cayenne Diesel S een upgrade geven naar 430pk en 940Nm. Hoewel ik hier een Diesel + tuning mop zou kunnen maken zijn dat toch wel nette waarden die de BMW X6 M50d ver achter de EMPEROR II laten. Tot diezelfde X6 M50d door een andere tuner wordt aangepakt natuurlijk.

In totaal betaal je 16.490 euro voor de bodykit alleen. Toch maar niet doen jongens...
De wagen zal te bezichtigen zijn in Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws