Toyota neemt voorsmaakje van wel héél lekkere EV mee naar Tokio

Toyota FT-Se Concept teaser 2023

Het autosalon van Tokio staat voor de deur, dus reken eind deze maand op flink wat nieuws van Japanse constructeurs. Neem nu bijvoorbeeld Toyota, dat er met deze FT-Se een studiemodel van niets minder dan een elektrische sportwagen zal onthullen… En als we de naam mogen geloven, zit er nog ‘toekomst’ in ook.

Om de zoveel tijd onthullen ze bij Toyota eens een conceptcar waarvan we weten dat we er écht op moeten letten. Dan zetten ze namelijk de letters ‘FT’ in de naam, wat zoveel wil zeggen als ‘Future Toyota’. Zo bleek de FT-1 Concept al in 2014 een concreet voorsmaakje te geven van de nieuwe GR Supra, en kijk eens naar de FT-AC Concept en maak ons wijs dat die niet het complete design van de huidige RAV-4 toonde twee jaar voor diens lancering. Trek je die lijn dus door, dan mag je binnenkort gaan rekenen op een zuiver elektrische sportwagen van het merk.

Sportwagen en SUV op zelfde basis

Toyota heeft namelijk laten weten dat het de FT-Se en FT-3e mee zal nemen naar de Japan Mobility Show en om meteen met de leukste te beginnen: die eerste ziet er een overheerlijke sportwagen uit. Zo waren de Japanners vriendelijk genoeg om al een paar eerste beelden van hun concepten te tonen en daarop gaat een knalgele coupé met onze aandacht lopen. Zijn achterpartij pronkt met een gigantische diffuser onder de bumper en scherpe LED-verlichting en hoewel we de voorkant nog niet mogen zien, spotten we op het bestuurdersdisplay dat de auto geen GR Supra-gewijs lange motorkap krijgt. Dat hoeft natuurlijk ook niet, want Toyota spreekt zelf over een zuiver elektrische sportwagen.

Toyota FT-Se Concept teaser 2023

Daarnaast neemt Toyota trouwens ook een iets toegankelijker studiemodelletje mee, al deelt die FT-3e naar eigen zeggen wel zijn technische basis met bovenstaande sportieveling. In dit geval gaat het echter om een elektrische SUV die met enige verbeelding zelfs wat lijnen van een heuse MPV vertoont. Zo zien we een korte neus en ver naar voor geplaatste A-stijlen, terwijl de schuin aflopende achterpartij wordt afgewerkt met een doorlopende LED-balk. In de flanken integreert Toyota dan weer een soort display dat je voor het instappen laat weten wat bijvoorbeeld de laadtoestand van je accu is, maar over die accu weten wij natuurlijk nog niks.

We weten wel dat de Japanners werken aan een heel gamma van nieuwe batterijen. De krachtigste daarvan zou zowaar 1.200 kilometer rijbereik bieden, maar er zitten ook exemplaren bij die 800 of 1.000 kilometer mogelijk moeten maken. Of dit tweetal conceptcars ook daarvan een voorsmaakje mag geven, leren we tijdens de Japan Mobility Show van 26 oktober tot 5 november.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws