Tyre-gate: Pirelli vindt zichzelf onschendbaar

FIA tribunaal parijs mercedes pirelli

Terwijl de eerste dag van het FIA F1 tribunaal rond de testcontroverse stilletjes ten einde loopt vindt Pirelli dat ze onschendbaar zijn omdat ze een derde partij zijn die geen licentiehouder is van de FIA.

Mercedes schuift de schuld in de schoenen van Pirelli en die laatsten zeggen weer dat ze geen sancties kunnen krijgen omdat ze geen licentiehouder zijn van de FIA en daardoor ook niet onder diens regels vallen. Zo argumenteerde Pirelli's advocaat Dominique Dumas samen met Pirelli's motorsport directeur Paul Hembery.

Pirelli haalde de eerdere crashgate rechtszaak van 2008 boven waarin Flavio Briatore en Pat Symonds' hun sancties achteraf ook illegaal werden verklaard door het Franse gerecht omdat de twee geen link hadden met de FIA licentiehouders.

Mercedes probeert ondertussen te argumenteren dat de test - alhoewel die met hun wagens is gebeurd - niet hun initiatief was. Zij schuiven de schuld dus in de schoenen van Pirelli en die beweren op hun beurt dan weer dat ze niet gestraft kunnen worden. Touwtrekken op een hoog niveau.

Vandaag gaat er geen beslissing meer vallen aan het Place de La Concorde waar de FIA is gevestigd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 20:42
afbeelding van Quin

Zo'n gedoe verwacht je toch niet van een topsport.
F1 is de laatste jaren veel te veel de kant van de grote centen en de politiek opgegaan.

Ook al gelezen dat Mercedes het testen van Ferrari dit seizoen in vraag stelde, omdat de 2011-bolide wel hard op de 2013-bolide leek, wtf. Als er één team voordeel heeft gehaald, zal het Mercedes wel zijn, die slagen onder de gordel zullen hun ook niet verder helpen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws