Vandaag vijfde flitsmarathon in België

flitsen-politie-vintage-volkswagen-t2-rijkswacht

Om 6 uur deze ochtend is de federale en lokale politie gestart aan haar vijfde flitsmarathon. Vierentwintig uur lang zullen er opvallend veel flitscontroles zijn. Je bent gewaarschuwd...

Enkele jaren in het leven geroepen als een actie om onze wegen veiliger te maken, ondertussen al een gewoonte; de flitsmarathon. 110 lokale politiezones nemen deel aan de vijfde editie, naast de federale politie. Waardoor er over het hele land mobiele radartoestellen worden opgesteld in een poging om bestuurders te verplichten zich aan de snelheidsbeperking te houden.

Donderdagmorgen 6 uur eindigt de vijfde flitsmarathon.

De federale en de lokale politie organiseren morgen vanaf 6 uur 's morgens, gedurende 24 uur een vijfde flitsmarathon. Dat betekent dat er tot donderdagmorgen 6 uur in het hele land heel wat snelheidscontroles zullen plaatsvinden op zowel de autosnelwegen als de secundaire wegen. Aan de actie zullen meer dan 110 lokale politiezones deelnemen.

Het uiteindelijke doel van de actie is een grotere veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal verkeersslachtoffers, meldt de politie.

De controles zullen worden uitgevoerd met vaste en mobiele radartoestellen. De politie hoopt dat de bestuurders zich tijdens deze actie, maar ook erbuiten, aan de snelheidsbeperkingen zullen houden en dat ze weinig boetes zal moeten uitschrijven.

"Een gedragsverandering bij de autobestuurders beïnvloedt de verkeersveiligheid positief en doet dus ook het aantal ongevallen en het aantal slachtoffers dalen", luidt het nog.

Tijdstip: 08:59
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
XC 70 18:57
afbeelding van XC 70

mooie nostalgie foto

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws