Twintiger zou vaker dronken achter het stuur zitten

bob-campagne

Uit cijfers van de BOB-wintercampagne van de lokale politie Mechelen-Willebroek blijkt dat vooral de leeftijdsgroep tussen 20 en 30 jaar opvallend vaak dronken achter het stuur zit.

Op zo'n twee maanden tijd heeft de politie van Mechelen-Willebroek een stevige 10.824 bestuurders laten blazen tijdens de BOB-wintercampagne. Daaruit bleek best goed nieuws te komen, want amper 2,25 procent (243 bestuurders) legde een positieve ademtest af. Al is elke persoon ééntje te veel natuurlijk.

Wel bleek uit de cijfers van de overtreders dat maar liefst 84 procent een man was en dat twintigers erg hoog (lees: slecht) scoren. Zo was de jongste overtreder 18 jaar oud.

Nuancering

Of we daarmee moeten besluiten dat twintigers extreme dronkenlappen zijn? Niet echt. Want er dient een nuance te worden gemaakt. Zo wordt het merendeel van de BOB-campagnes 's nachts tijdens het weekend gehouden. Een tijdstip waarop procentueel meer twintigers op de baan zijn. In die zin worden de cijfers wat vertekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 14:07
afbeelding van Yvesw

Ik vraag mij altijd af wat de cijfers zouden zijn als ze op zondagnamiddag een grootschalige actie zouden doen. Want op dat tijdstip zie ik veel oude Mercedessen gevuld met 'permanentjes' en 'wandelstokken' over de weg zwalpen van café naar Maria naar café naar 'ons Julia' naar Café naar...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws