Belg gebruikt als maar meer de pechstrook om files voorbij te steken

De wegenwachters van VAB deden de verontrustende vaststelling dat de laatste vier jaar het aantal mensen dat de pechstrook als rijvak gebruikt verdubbeld is. In een persbericht trekken ze dan ook aan de alarmbel.

Volgens de organisatie wordt de pechstrook nog maar 1 van de 4 gevallen correct gebruikt, namelijk bij een ongeval of bij ziekte. Verontrustend is dat vijf procent de pechstrook gebruikt om tegen hoge snelheid andere weggebruikers in te halen. Verder zijn er ook een pak automobilisten (+56 procent) die de pechstrook gebruiken om files in te halen of om een volgende afrit sneller te kunnen nemen.

Ook vrachtwagens zijn al maar meer genoodzaakt om zich op de pechstrook te zetten. Als ze de rusttijden willen respecteren zijn ze vaak genoodzaakt zich tijdens een file of dergelijke op de pechstrook te zetten. Ook 's nachts vinden als maar meer vrachtwagens hun weg naar de pechstrook, aangezien de parkings steeds weer vol staan.

VAB vraagt dan ook voor strengere controles en sancties bij overtredingen. Ze wil dat zelfs met camera's doen. Om het probleem rond afritten op te lossen stelt ze voor de afritten waar mogelijker langer te maken, of er voor te zorgen dat er rond de afritten een betere doorstroom is zodat filevorming er sowieso minder snel voorkomt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Challanger 12:11
afbeelding van Challanger

terechte opmerking van VAB. Ik zie dit dagelijks op de Brusselse ring waarbij dit soort macho gedrag schering en inslag is. Ik heb ook sterk de indruk dat er geen verkeerspolitie meer bestaat. Tot een aantal
jaar geleden had je af en de toe "zwaantjes" om te interveniëren maar die hebben andere taken de dag van vandaag. Namelijk transport begeleiden van ..... u kan we raden van wat en wie !!

Techno Patat 15:32
afbeelding van Techno Patat

@challanger: een doos Lays chips? Dat Lays vervoer is toch echt levensgevaarlijk hé, ze zouden het moeten verbieden in België! Dan heb ik minder problemen met nuclear afval ;)!

Nee serieus: Ik ben ook elke keer boos als ik zoiets zie, en de wetteloosheid op de belgische wegen wordt maar groter en groter! Terwijl ik wel boeten blijf krijgen! Kheb nu al 3 boetes moeten betalen van 50 euro en als ik het aantal KM's per uur teveel gereden optel kom ik aan 11!!!!!!!!!!! Dan is het toch schandalig dat dat soort macho's er wel mee weggraakt...

ben 12:30
afbeelding van ben

Dit is inderdaad een schandalige gewoonte waarbij er mensen ook in gevaar worden gebracht, elke dag zie ik dit ook op de Antwerpse ring (richting Antwerpen)afrit Merksem.
Géén controle hierop blijkbaar, dit zouden trouwens gemakkellijk te innen boetes zijn !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws