Meerdere parkeerschijven leggen is strafbaar

Ik wist niet wat ik las, daarstraks in de krant. Wie meerdere parkeerschijven legt achter zijn voorruit met daarop verschillende tijdstippen aangeduid, is strafbaar. Laten we wel wezen, ik was verbaasd omdat het nog niet in me zou opkomen om bovenstaande handeling te doen. Nadat eerder al het plaatsen van een parkeerschijf met motortje (waarbij de tijd automatisch opschuift) strafbaar werd gesteld, blijkt het nu ook nodig nog eens extra op volgende paragraaf van het wegboek te leggen: "27.1.2. De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst."

Deze regel lijkt ons niet voor interpretatie vatbaar, al blijkt uit de reacties

op de bronsite dat veel mensen het tegengestelde denken.
De vraag over deze praktijken werd gesteld door parlementslid CIndy Franssen (CD&V) aan staatssecretaris Schouppe.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 09:02
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Waxwezel, ben je zeker? Volgens mij mag je de wet omzeilen maar niet overtreden. Kan zijn dat ik fout ben hoor, onze man Alex is de rechtenman.

Sven 09:10
afbeelding van Sven

Als je dat regeltje leest en je bedenkt daarbij dat het om élke parkeerschijf gaat, dan mag je er wel meerdere leggen maar moeten ze allemaal hetzelfde aanwijzen. Ik begrijp niet dat mensen denken dat te kunnen omzeilen (en dat het misschien nog werkt ook). Proberen gaat mee, zeker?

Techno Patat 16:43
afbeelding van Techno Patat

De krant? Lees je dat nog? Ik ga direct door naar Zweedse puzzels :p! Tegen dat de krant er is ben ik 5-6u wakker en heb alles al op iPhone gelezen...

Yvesw 18:03
afbeelding van Yvesw

@Patat: Simpele mensen zoals ik gebruiken nog een Nokia 3310....

Kenny 19:01
afbeelding van Kenny

All hail the 3310! Dat ding is epic ;-p
OT: ik dacht eigenlijk dat dit al langer verboden was. Hoe kan men eigenlijk een parkeerschijf met motortje onderscheiden van een gewone, buiten het feit dat die misschien iets dikker zijn?

Yvesw 20:17
afbeelding van Yvesw

@Kenny: Het valt niet te onderscheiden, alleen in sommige vallen zag mister parkeerwachter net het schijfje draaien... Of zoals je al aanhaalde viel het op dat het dikker was...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws