Nog nooit zo weinig doden op onze Belgische wegen

In aanloop naar de Go For Zero-dag heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) bekend gemaakt dat in ons land tussen december 2009 en november 2010 755 verkeersdoden gevalllen zijn. Dat is een daling van 9,5 procent tegenover dezelfde periode het jaar ervoor en betekent een absoluut laagterecord.

Tussen 12/2008 en 11/2009 vielen nog 777 doden in het verkeer, toen ook al het laagste cijfer ooit. "Dat zijn goede cijfers, maar dat mag het einde niet zijn", geeft Schouppe mee. In onze buurlanden liggen die scores per inwoner namelijk nog een stuk lager dan bij ons. In België vielen 89 verkeersdoden per miljoen inwoners. Dat is nog steeds het dubbele van het aantal verkeersdoden in Nederland.

Morgen is het dus Go For Zero-dag, een dag zonder verkeersslachtoffers (sic). Die actiedag werd opgezet in het kader van de Go For Zero-campagne van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Daarbij wil de BIVV de burger sensibiliseren voor het - nog steeds hoge - aantal slachtoffers in het verkeer.Want ook al bereiken we nu het laagste cijfer ooit, 755 doden zijn er nog steeds veel te veel, en dan wordt gezwegen over zwaargewonden of mensen wier leven op zijn kop staat na een zwaar ongeval.

Daarom organiseert men op verschillende plaatsen evenementen rond verkeersveiligheid. Met name aan de tankstations langs de snelwegen in  Waarloos en Bierghes kan men terecht om nieuwe technologieën uit te testen. Ook in verschillende grote steden en stations zullen teams van de Go For Zero-campagne aanwezig zijn.

Bron: belga/dea

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Sven 11:51
afbeelding van Sven

en het is al om zeep:
"Op de E19 in de richting van Antwerpen zijn deze ochtend twee gewonden gevallen bij een kop-staartbotsing tussen vijf voertuigen. Ironisch genoeg was het ongeval het gevolg van een kijkfile die was ontstaan uit nieuwsgierigheid voor het Go For Zero-centrum aan het tankstation in Rumst."(via Het Nieuwsblad)

Karel 13:00
afbeelding van Karel

mss kunnen ze er dan go for 2 van maken

Quin 21:21
afbeelding van Quin

@Sven: dat vind ik nu stiekem best wel humor :D

Sven 21:23
afbeelding van Sven

ja :D

maar dit niet: http://www.gva.be/antwerpen/aartselaar/chauffeur-26-overleden-na-inrijde...
beide incidenten nog niet eens zo ver van mijn deur, overigens.

Quin 21:42
afbeelding van Quin

Nee, dat is veel triestiger. Paar jaar geleden kreeg ik ook het nieuws dat een oude jeugdvriend van me verongelukt was met de auto op een boogscheut van m'n huis. Dan verschiet je wel eens.

Veel van het ongeval was zijn fout (alcohol + overdreven snelheid), maar toch, het kan iedereen overkomen, hé en het moet zelfs je fout niet zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws