Dagrijlichten verplicht vanaf 7 februari 2011

Vanaf 7 februari 2011, volgende week dus al, zijn dagrijlichten verplicht op elk nieuw  auto-model dat in Europa de baan opgaat. Dat moet ervoor zorgen dat de zichtbaarheid overdag verhoogt. Wat volgens Europa dan weer een vermindering van het aantal aanrijdingen en ongevallen tot gevolg moeten hebben.

Voorlopig moeten enkel nieuwe modellen worden uitgerust met die dagrijverlichting, nieuwe exemplaren van bestaande modellen of oudere types van auto moeten dit voorlopig niet installeren. Bestaande modellen moeten echter wel tegen 2012 worden uitgerust met deze dagrijverlichting. Vanaf dan moet elke nieuwe auto standaard dagrijlichten hebben. De meeste constructeurs opteren voor LED-dagrijverlichting, al is de richtlijn niet specifiek op dat type verlichting toegespitst. Toch lijkt LED-verlichting het meest interessant vanwege het erg lage stroomverbruik, de goede zichtbaarheid en de lange levensduur van de diode's.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kenny 06:42
afbeelding van Kenny

Drie hoeraatjes voor de kerstboomverlichting!

Wim 12:48
afbeelding van Wim

doet mij aan iets typisch Belgisch denken, regeltjes om regeltjes te maken, ze moeten toch iets verzinnen om hun eigen bezig te houden

In-or outsider 14:27
afbeelding van In-or outsider

Handig, rij nu al twee jaar rond met dagrijverlichting op mijn Mazda6 en de "signalen" van tegenliggers beginnen op de duur ook tegen te steken...!

Me myself &i 23:58
afbeelding van Me myself &i

Ik rij quasi altijd met de 'gewone' lichten aan ... soms hang ik ook den Johnny uit en zet ik m'n standlichten op én mijn voorste mistlichten ... wel mooi op een Clio RS van 2010 ... :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws