Opvallend: Nieuwe regeling voor jonge chauffeurs in Italië

Italië heeft een maatregel genomen om onbezonnen rijgedrag bij kersverse chauffeurs in te perken. Wie zijn rijbewijs haalt, mag het eerstvolgende jaar slechts wagens besturen met een vermogen van 55 kW per ton (tarra). Specifiek voor auto's geldt een maximum van 70 kW over-all, dus een wagen van drie ton en 150 pk is niet toegestaan voor chauffeurs die pas hun rijbewijs haalden.

De maatregel gaat in vanaf 9 februari. Met tarra bedoelen ze het rijklare gewicht van de wagen + chauffeur (van zowat 75 kg). De mensen van Patentati.it hebben een lijstje opgemaakt met wagens die wél zijn toegelaten, erg veel spannend spul zit er alvast niet tussen.

Bron: Patentati.it

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kenny 18:05
afbeelding van Kenny

En na dat eerste jaar mag je dan rijden met wat je wil, of zit dat anders? Lijkt een beetje op onze regeling qua moto's...
De bedoeling is misschien goed, maar je kan met een 70 kW'tje ook tegen 80km/u door de bebouwde kom vlammen, of tegen 170 over de snelweg (wat niet per se onbezonnen is :-)), dus of het veel gaat helpen tegen onbezonnen rijgedrag is de vraag imho.

Yvesw 18:40
afbeelding van Yvesw

@Kenny: Ik sluit me hier volledig bij aan.
Snel rijden kan je met bijna alles (als we praten over het overschrijden van de maximaal toegelaten snelheid)...
Zo werd ik laats nog voorbijgestoken door een c1 die zeker 100 reed op een 70 weg.
Ik pleit al zo lang voor de heropvoeding in het verkeer! Duitse jongeren kunnen zich wel houden aan de verkeersregels, 70 is daar ook daadwerkelijk 70. Hier lijken we wel een bende losgeslagen cowboys op de baan... 70?... Bwa, ik denk dat ik hier wel 80 kan rijden... WRONG!
Ik probeer me hier niet te profileren als moraalridder... Maar er rijden ongelooflijke knullen op onze Belgische wegen met het verantwoordelijkheidsbesef van een dooie wezel...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws