Brussels Auto Show trok 122.000 bezoekers, was jij er bij?

Brussels Auto Show 2024

Een frisse blik op een autosalon, zo kon je de Brussels Auto Show van dit jaar omschrijven. Met focus op emotie in plaats van leasing. De eerste editie wist 122.000 bezoekers te trekken. De organisatie spreekt van een succes en kijkt alvast uit naar de editie van 2025.

De afwezigheden hadden (misschien) ongelijk! Dat blijkt alvast na de eerste editie van de Brussels Auto Show (BAS), de spirituele opvolger van het klassieke autosalon met een nieuwe organisatie en nieuwe invulling. Hoewel de eerste editie van de BAS met 122.000 bezoekers de helft kleiner was dan het "klassieke salon" in 2023 (270.000 bezoekers), moeten we dat cijfer nuanceren. Want de BAS duurde ook maar 5 dagen, in plaats van de gebruikelijke twee weken van het klassieke salon.

Groot succes, hop naar 2025!

De organisatie is uiteraard meer dan blij met de uiteindelijk opkomst. Niet in het minst omdat het volgens de geruchten meer dan 100.000 bezoekers moest aantrekken om break even te draaien. Missie geslaagd dus! Daardoor kan de organisatie al volop aan de slag voor editie 2025. Of anders gezegd: jawel, ook in 2025 krijgt Brussel nog een autosalon!

Brussels Auto Show 2024

Ben jij naar de Brussels Auto Show geweest? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
FLP 08:55
afbeelding van FLP

Ik vond het een beetje een tegenvaller. Die catwalk-show was super awkward. En als je dan dacht: "OK we kunnen dadelijk toch ten minste de wagens horen wegrijden na dit cringey gesprek..." Nope! Loeiharde muziek zodat alle autogeluid werd weggespeeld. Dat gedeelte hoeft zeker niet meer terug te komen.
Voor de rest was het Jonny-gehalte nogal hoog. Daarmee bedoel ik (overdreven) getunede wagens alsof het terug begin jaren '00 was. Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.
Ik was wel verrast dat er ook enkele gloednieuwe wagens aanwezig waren, waar je zelfs autosalon-gewijs in kon gaan zitten. Zoals bvb de nieuwe Volvo EX30. Hoewel deze wagen alles is wat ik haat - SUV en elektrisch - ben ik toch stiekem een beetje fan van dit ding.
Conclusie: Ik ben blij dat er een alternatief is voor het Autosalon, maar ik weet toch niet of ik er in 2025 nog eens naartoe ga. Waarschijnlijk niet.

Tom 13:33
afbeelding van Tom

Ik vond het helaas een dikke tegenvaller. Het was een chaotische verzameling van vanalles en nog wat, zonder een echt idee of verhaal achter. Ook de omkadering ontbrak een beetje: toen wij gingen, viel er rond de catwalk of de Redbull stand niks te beleven, zonder enige info wanneer dat wel ging zijn.

Echte liefhebbers van à la Need for Speed getunede auto's kwamen misschien nog aan hun trekken (want 70% van de line-up bestond daaruit), maar als hedendaagse autoliefhebber ging ik teleurgesteld naar huis. Bovendien gaven de verschillende paleizen mij ook een erg 'lege indruk', qua content dan.

Nee, geef mij maar het echte autosalon, zelfs al is het in een kleine versie zoals vorig jaar.

Stijn 17:35
afbeelding van Stijn

Ik vond het zoals nog beschreven een dikke tegenvaller.

Heger 18:49
afbeelding van Heger

Flp en Tom.. beiden onzinverhalen.. ieder uur was er een nieuwe show op de catwalk. Verhalen zaten er wel degelijk. In iedere hal een ander verhaal. Maar waarschijnlijk zoals de organisatoren van de salon, zal dit wel een vooropgezet misgunnen zijn.

FLP 09:17
afbeelding van FLP

Huh? Hoezo "vooropgezet misgunnen"? Als dat het geval was zou ik toch een complete idioot zijn om er tóch naartoe te gaan en er geld aan uit te geven?
Ik keek er oprecht naar uit, maar het viel wat tegen. Kan gebeuren, toch?

Tom 15:53
afbeelding van Tom

Haha, wat een trieste reactie op twee mensen die gewoon hun eerlijk gevraagde mening geven. Als jij je geamuseerd hebt, des te beter. Maar ik ging er zonder vooroordeel (en met tickets die best wat geld kostten) naartoe en ik vond het een erg amateuristisch geheel zonder duidelijk idee achter. En je verhaal van de catwalk klopt niet, toch zeker niet op de weekdag waarop ik ging.

Marijn Plovie 19:35
afbeelding van Marijn Plovie

Geweest aan de helft van de prijs. Early bird. Gelukkig maar, volle pot betalen was zeker de moeite niet. Na enkele Lamborghini’s, Ferrari’s en wat getunde bolides heb je het wel gezien… volgend jaar opnieuw? Wat gaan ze brengen… weer hetzelfde? Veel verandering is er niet mogelijk hè… of gaan ze er gewoon nog wat extra lambo’s en wa mustangs neerzetten… zoals de 13 in een dozijn dat er nu stonden. Misschien eens tof met de kinderen maar daar stopt het dan ook weer.

Michael 23:48
afbeelding van Michael

leuk event! iets meer diversiteit van auto's mocht wel

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws