Mercedes kondigt kleine G-Klasse aan, ook met elektrokracht

Mercedes g-klasse klein

Is zo'n Mercedes G-Klasse te groot voor je maar heb je geen zin in een petieterige Suzuki Jimny? Dan biedt Mercedes je binnenkort de oplossing met de g-Klasse! Jep, een kleine variant van de G-Klasse die ook wordt aangekondigd met een kleine letter "g". Duitsers en hun humor...

Mercedes heeft op de IAA Mobility in Duitsland niet enkel de toekomst van de CLA getoond (spoiler alert: die is elektrisch), het deed ook de toekomst voor de G-Klasse uit de doeken. Het is te zeggen; dat er een volstrekt elektrische G-Klasse op de proppen staat is niet nieuw, maar dat die gezelschap zal krijgen van een kleinere variant, dat is misschien wel een nieuwtje van jewelste.

mini G

Ben je momenteel op zoek naar een kleinere G-Klasse? Dan verwijst Mercedes - je niet officieel - door naar de Suzuki Jimny. We begrijpen echter dat een klant van het merk met de ster niet plots met een Japanner de baan op wil (imago, weet je wel?). Waardoor Mercedes zich genoodzaakt ziet om zelf met een oplossing te komen. Die oplossing heet g-Klasse. En zoals je ziet wordt die "g" bewust niet met een hoofdletter geschreven.

De g-Klasse is namelijk niets meer (maar ook niets minder) dan een compactere versie van bovenstaande G-Klasse. Zonder in te boeten op offroadkwaliteiten of comfort op de openbare weg. Een taak die ze bij Mercedes ernstig nemen, want hoewel kleiner, willen ze niet dat de compactere G-Klasse wordt gezien als het zwakkere broertje. Hoewel Mercedes tijdens de presentatie met enige fierheid sprak over een volstrekt elektrische versie, wordt aangenomen dat de g-Klasse ook gewoon met diesel- en benzinemotoren op de markt zal komen. Wanneer we de nieuweling mogen verwachten is nog niet duidelijk. Begin al maar met sparen!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws