Verlengde BMW 5 Reeks en i5 zijn niet voor ons... en dat is spijtig

BMW 5 Reeks i5 LWB

BMW is klaar met het verlengen van de gloednieuwe 5 Reeks en i5 voor China. Die krijgen het Theater Screen van de 7 Reeks achterin en andere goodies waar Europese klanten jaloers op kunnen zijn.

Kan je in Europa enkel maar verlengde versies krijgen van de meest koninklijke sedans, dan is het in China normaal dat je verlengde versies kan krijgen van zowat alle sedans op de markt. De gloednieuwe 5 Reeks en i5? Die komen in China meteen met een langere wielbasis en krijgen daardoor wat interessante aanpassingen die we hier in Europa nooit zullen zien.

Kleine stretch

First things first, hoewel de 5 Reeks en i5 in China standaard rollen op een langere wielbasis, vertelt BMW er niet bij hoe groot beide knapen juist zijn. Ga er echter van uit dat BMW om en bij de 13 centimeter aan het geheel kleeft van standaard 5,06 meter. Een stretch die nét niet al zichtbaar moet zijn op het uiteindelijke design. Eerlijk is eerlijk, echt opvallen doet het niet.

BMW 5 Reeks i5 LWB

Wat wel opvalt is dat BMW voor de Chinese 5 Reeks extra verlichting uit de kast haalt. Zo is het "Vijfje" op de hoffmeister-knik verlicht. Blauw voor de elektrische i5, wit voor de 5 Reeks met verbrandingsmotor. Stiekem vinden we het wel sierlijk passen op deze knaap.

Snuifje i7

De grote verandering bij de Chinese 5 Reeks vind je natuurlijk binnenin. Door de toegenomen beenruimte achterin kan je voor twee captain chairs gaan én is er genoeg plaats in het plafond om het Theater Screen op te hangen. Dat scherm van maar liefst 31-duim en een resolutie van 8K debuteerde op de 7 Reeks (en i7) en is zonder twijfel een showstopper voor zakelijke klanten... of je kinderen.

BMW 5 Reeks i5 LWB

De kans dat deze verlengde 5 Reeks/ i5 naar Europa komt is uitermate klein. Niet in het minst omdat deze 5 LWB niet eens in Europa van de band zal rollen. Wel wordt hij geassembleerd in de Dadong fabriek in het Oosten van China.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws