Ook 40 jaar oude Toyota Land Cruiser J70 steekt in het nieuw, met V8 diesel én handbak!

Toyota Land Cruiser J70 New 2023

Toyota heeft vandaag het doek gehaald van de nagelnieuwe Land Cruiser voor Europa. Op de internationale markt verkoopt Toyota echter nog steeds een variant die sinds 1984 op de markt is. Die Land Cruiser J70 wordt nu opgefrist en houdt vast aan zijn V8 diesel en handbak.

Hoewel de Land Cruiser in Europa moeilijk een gigantisch succes valt te noemen, verkoopt Toyota deze onverwoestbare knaap bij bosjes in het Midden-Oosten en Australië. Vooral de J70 is daarbij een populaire keuze, een variant van de Land Cruiser die eigenlijk al sinds 1984 (!) in de verkoop is. Een Japanse Mercedes G-Klasse zeg maar. Eentje die samen met de Europese Land Cruiser in het nieuw werd gestoken.

Retro-invloeden op 40 jaar oude auto

Waar het bij de Europese variant echter gaat over toegenomen luxe en efficiëntere motoren, gaat het bij de opgefriste J70 vooral over een klein opfriskuur rondom. De snuit krijgt terug ronde retro-koplampen en een opgefriste grille, terwijl de achterlichten voortaan in de achterbumper zitten. De heerlijke zijspiegel op de flank en de in twee delen openende achterklep blijven present tekenen.

Toyota Land Cruiser J70 New 2023

Ook binnenin doet Toyota wat moeite. Zo krijgt de J70 facelift een nieuw stuur (oeh), aangepaste instrumentencluster (ooh) en vernieuwde versnellignspook (aah). Er is zelfs plaats voor een - petieterig - infotainmentsysteem. Kijk, dat hadden ze dan weer niet in 1984.

4.5 V8 diesel

Onder de kap pronkt Toyota niet met energiezuinige aandrijflijnen. Nee, de Land Cruiser J70 is een werkpaard dat in de meest extreme omstandigheden zijn dienst moet doen. Kijk maar eens naar de 4.5-liter V8 diesel met 202 pk (430 Nm) en een manuele vijfbak. Qua agrarisch werktuig kan dat tellen. Mag het wat minder volumineus? Dan is er ook een nieuwe 2.8-liter viercilinder turbodiesel met 201 pk en 500 Nm koppel. Liever benzinekracht? Dan is er ook nog de 4.0-liter V6.

Toyota Land Cruiser J70 New 2023

Geen vrees echter, eco-ridder, want deze vervuiler der aarde komt niet naar Europa. Wel naar Japan en het Midden-Oosten als SUV en naar Australië als pick-upvariant. Stiekem heeft het toch iets, zo'n Land Cruiser J70, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Piet 21:41
afbeelding van Piet

Ik vind 'm fantastisch en ik zou 'm zonder aarzelen kopen mocht het mogelijk zijn.
Maar helaas...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws