Goedkoper tanken in Luxemburg? Ook voor EV's!

Shell Recharge Luxemburg

Op vakantie naar het zuiden van Europa? Dan zijn er enkele zekerheden in het leven: Franse toiletten zijn vuil, Nederlanders rijden uitsluitend met een caravan achterop en in Luxemburg is het lekker goedkoop tanken. Dat laatste geldt nu ook voor elektrische auto's. Want Shell Recharge introduceert in het gehele land een prijs van 30 eurocent per kWh. Of vluchtig omgerekend zo'n 6 euro per honderd kilometer. Daar sta je dan met je dieselwagen...

Dat het de moeite loon om op weg naar het zuiden even te stoppen in Luxemburg om te tanken staat bijna in de 10 Geboden gegrift. Die vlieger gaat nu ook op voor EV-rijders. Want Shell Recharge heeft besloten om de prijs die je per kWh betaalt fors naar beneden te halen in heel het land. Zowel bij de snellaadpalen (DC) als bij de AC-laadpalen.

Dankjewel, Luxemburg

De "stunt" van Shell is het gevolg van een beslissing genomen door de Luxemburgse overheid. Die heeft namelijk besloten om tot het einde van 2023 korting te geven op de energieprijs bij publieke EV-oplaadpunten. De gevolgen van die beslissing laten zich nu al zien. Zo kondigt Shell met trots aan dat het de prijs aan al zijn Shell Recharge-punten doet zakken tot 30 eurocent per kWh. Om je een idee te geven, in België liet Fastned net nog met trots weten dat het de prijzen aan de snellaadpalen verlaagt naar 69 eurocent per kWh. Of anders gezegd: in Luxemburg kan je vlot de helft goedkoper snelladen!

Shell Recharge Luxemburg

Wat dat in de taal van geld wil zeggen? Wel, nemen we een elektrische auto die op de snelweg om en bij de 20 kWh/100 km verbruikt, dan kom je uit op een prijs van 6 euro per 100 km range na tanken in Luxemburg. Om daar aan te tippen moet je al een heel zuinig dieselwagen uit de kast halen!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws