Rolls-Royce Dawn Aero Cowling: voor z'n tweetjes (2018)

rolls-royce_dawn-aero-cowling-2018_01

Door zijn riante afmetingen (lees: slagschip) huist de Dawn met gemak vier passagiers. Toch kreeg Rolls vaak de vraag van klanten of ze geen versie met twee zitplaatsen kon bouwen. Et voila; de Dawn Aero Cowling is het resultaat.

Klanten op haar wenken bedienen, dat doet Rolls-Royce met de Aero Cowling voor de Dawn. Die Dawn ziet er met de kap neer namelijk uit als een potige vierzitscabrio. En jawel, er zijn klanten die liever willen dat 'ie er uit ziet als een 'sportieve' tweezitter. De oplossing vond Rolls in een speciale overtrek vervaardigd uit aluminium, koolstofvezel en - uiteraard - leder. Die unit plaats Rolls dan over de achterste zitbank waardoor die verdwijnt als sneeuw voor de zon. Moesten klanten zich dan later toch bedenken, dan is er dus nog daadwerkelijk plaats voor vier.

rolls-royce_dawn-aero-cowling-2018

De Aero Cowling valt op door de twee bulten die de Dawn plots een stuk dynamischer voor de dag laten komen. Geinig weetje; in elke bult is een met leder bekleed compartiment om een kleine tas weg te steken. Moest het je nog verbazen; Rolls-Royce geeft niet vrij wat dit opzetstukje moet kosten. Een kleine stadswagen? Het zou ons niet verbazen gezien de basisprijs van de Dawn die op dik 300.000 euro ligt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws