Stap opzij Hyundai, Ferrari geeft voortaan 15 jaar garantie!

ferrari-New-Power15

Je zou het Ferrari niet geven maar na Hyundai zijn de Italianen zowat de meest vrijgevige rekels. Met drie jaar fabrieksgarantie en zeven (!) jaar gratis onderhoud. Die garantie kan je nu verlengen tot maar liefst 15 jaar. Kwestie van met een gerust hart 200 kilometer per jaar te rijden met je paard uit Maranello.

We zullen je het waarschijnlijk niet moeten vertellen maar een deel van de motor, aandrijflijn of ophanging vervangen in een Ferrari kost aardig wat duiten. Een 'decennium op reis gaan naar Italië' duiten. Bij Ferrari beseffen ze maar al te goed dat dit mogelijks eigenaars afschrikt om met hun bolides te rijden. Waardoor ze vaak meer stil staan dan op de baan te vinden zijn. Zonde natuurlijk.

Ferrari probeerde dit eerder al tegen te gaan door drie jaar garantie te bieden sleutelcomponenten plus maar liefst zeven jaar gratis onderhoud. Die garantieperiode valt dankzij het New Power15-programma - wat een naam ook - te verlengen naar een stevige 15 jaar. Overdraagbaar van eigenaar naar eigenaar en ook beschikbaar voor al geproduceerde modellen, moest je het willen weten. In de realiteit komt het er op neer dat je vanaf het vierde levensjaar jaarlijks een som geld neerlegt - een som die Ferrari niet meegeeft - om je Ferrari binnen garantie te houden. Gebeurt er dat jaar niets met je bolide, dan krijg je een deel van je geld terug.

Slim gezien van Ferrari, want een hoop gefortuneerde klanten gaan dit pakket nemen op hun Italiaanse sportwagen om er dan amper kilometers op te zetten. Waardoor de kans dat er iets fout gaat klein is natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carol Shelby 00:30
afbeelding van Carol Shelby

Mooi dat ze zich qua garantie willen meten met een kwaliteitsmerk zoals Hyundai

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws