Deze Lotus Evora Sport 410 is niet waterdicht... en dat maakt ons droevig

lotus-evora-sport-410bond_01

Want dit one-off modelletje viert het veertigjarig bestaan van de Esprit S1 die Roger Moore gebruikte in de Bondfilm The Spy who Loved Me. Welke James Bond-invloeden er wel aanwezig zijn?

Meermaals uitgeroepen tot één van dé auto's in de filmgeschiedenis, de Lotus Esprit S1 uit de james Bond film The Spy Who Loved Me die met een druk op de knop werd omgebouwd tot duikboot. Om de veertigjarige verjaardag van die wagen te vieren besloot Lotus een unieke Evora Sport 410 te bouwen met stijlelementen van die Bondwagen.

Uiteraard blijft het om - legale redenen - vooral bij uiterlijk vertoon. Waardoor je niet meteen een cementkanon achter de achterste nummerplaat en torpedo's in de grille moet verwachten. Meer zelfs, nee, kan niet het water in met deze Evora Sport 410 - nu ja, eenmalig wel natuurlijk. Waardoor je vooral moet kijken naar de voorbumper met zwart accent, zwart streepje over de flank, achterklep uit koolstofvezel en retro-Evora-logo op de B-stijl.

lotus-evora-sport-410bond

De grootste blast to the past lijkt ons echter het tartan interieur met begeleidende rode stiksels in de rest van het interieur. Dit, of zo'n originele Lotus Esprit S1?

lotus-evora-sport-410bond

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws