Vet: McLaren komt met 3-zits opvolger van de F1!

mclaren-bp23-teaser_01

Een nieuwtje brengen en dan de microfoon laten vallen, dat deed McLaren net. Want uit het niets geeft de Britse sportwagenbouwer te kennen te werken aan een spirituele opvolger van de F1. Met - jawel - plaats voor drie.

McLaren laat haar werkvolk bij McLaren Special Operations (MSO) niet wat rondlummelen. Aan een sneltempo moet de personalisatieafdeling producten de markt op zwieren. Echter, waar ze nu mee bezig zijn, dat is geheel andere koek. Want McLaren Automotive’s Chief Executive Officer Mike Flewitt, heeft te kennen gegeven te werken aan een 3-zits McLaren. Jawel, een spirituele opvolger voor de F1.

Die wagen krijgt momenteel nog codenaam BP23 opgeplakt. Waarbij BP2 staat voor Bespoke Project 2 en die 3 voor de - uiteraard - drie zitplaatsen. McLaren heeft het alvast over een Hyper-GT. Want hoewel waanzinnige prestaties moet de wagen gemaakt worden om langere afstanden af te leggen. Prestaties? Daar reppen de Britten nog met geen woord over. Denk echter maar aan P1-specs en een identieke hybride-set-up trouwens.

De ontwikkeling is volop aan de gang, de eerste exemplaren moet hun eigenaar vinden tegen 2019. In totaal zal McLaren er 106 bouwen en een ieder van die 106 stuks heeft al lang een baasje gevonden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws