Gemiddelde nieuw verkochte auto in VS verbruikt 11,5 liter

murica-verbruik

Al sinds 2007 houdt de University of Michigan Transportation Research Institute maandelijks de verbruikcijfers bij van nieuw verkochte auto's in de VS. Handig natuurlijk om gemiddelden te bereken. Dat gemiddelde is sinds september terug wat slechter.

Dat Amerikanen geen ecoridders zijn op autovlak, dat is geen geheim. Dankzij de University of Michigan Transportation Research Institute (UMTRI) hebben we ook een zicht op hoe eco de gemiddelde Amerikaanse auto nu is. Wel, in september kwam het gemiddelde verbruik van alle nieuwe auto's verkocht in de VS neer op 25.2 miles per gallon. Of zo'n 11,5 l/100 km in onze maateenheid.

Een cijfer dat trouwens terug aan het stijgen is in l/100km, met dank aan de sterke stijging in vraag naar pick-up's in de VS. Een troost; in 2007 stond het cijfer op 20.1 miles per gallon, ofte 14l/100 km. Al gaan ze in de VS moeite moeten doen om het EPA-target van 54.5mpg (5,2l/100km) te behalen in 2025.

In België zijn zo'n cijfers spijtig genoeg niet voorhanden. Hoe goed/ slecht zouden wij het doen, denk je?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
JanMijnBotte 16:10
afbeelding van JanMijnBotte

De leasingrijder rijden net zuiniger.
Meeste leasingrijders rijden met diesel eco-shit dingen rond die max 6l/100km verbruiken.
Mijn Astra verbruikt 4,8l/100km als ik veel autosnelweg doe, mijn 118d verbruikte 5,2l/100km mijn Octavia met DSG verbruikte meestal rond de 6l/100km.
Mijn vriendin met haar 1.0 Micra verbruikt 8l/100km omdat ze elke dag maar enkele km's naar haar werk en terug moet doen.

Ron4u 09:48
afbeelding van Ron4u

Een nederlands onderzoek toont net aan dat leasingrijders meer verbruiken dan gemiddeld. Het lijkt mij ook heel menselijk klinken dat als je zelf je brandstof moet betalen je wat meer oplet op je verbruik en als de baas betaalt met tankkaart kan je dat minder schelen

Yvesw 10:40
afbeelding van Yvesw

Klopt, maar zo'n ecoblokje dat normaal 4 liter verbruikt (onmogelijk natuurlijk) zal daardoor in de realiteit zo'n 6 liter verbruiken. Wat nog steeds beter is dan 11,5 :-)

Adriaan 12:03
afbeelding van Adriaan

Mijn octavia verbruikt volgens de boordcomputer 6l/100km, in realiteit zal dat iets minder zijn, maar doet er niet toe. Moest ik morgen een eigen auto moeten hebben, dan zou dat een goedkope benzine zijn, die heel waarschijnlijk een verbruik zal hebben rond de 7l/100km, dusja, mijn auto kan zuiniger, maar prive zal ik toch meer verbruiken hoor. (dat doe ik nu eigenlijk ook al, we hebben nog altijd een prive auto, ford focus 1.6 benzine, en die verbruikt met gemak, en vederlichte voet (inclusief 90 op de autosnelweg) rond de 9l/100km.)
Als je sommige nieuwsberichten en mensen bezig hoort, zijn firma wagens de bron van al het kwade. Niet op u doelend, RON4U. Maar die hele heksenjacht op firma wagens, ik zal geen km minder doen als ze mij morgen mijn auto afpakken, aangezien 80% van al mijn km's voor het werk zijn, en ik die dan nog ga moeten doen...

Wim 12:14
afbeelding van Wim

2th that

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws