Mercedes met ster op één

mercedes-e-klasse-break-2016_01

Belofte maakt schuld... en vooral groots. Want Mercedes duwt zowel Audi als BMW achter zich en is daardoor in de eerste helft van dit jaar de grootste 'premium' autobouwer op de planeet.

'Premium', een term uitgevonden door de Duitse Drie om onderling een robbertje te vechten met verkoopscijfers. Want Toyota weet nog altijd de meeste auto's globaal aan de man te brengen. Tussen BMW, Audi en Mercedes is het echter al een tijdlang een bittere strijd. Vooral omdat Mercedes al haar troeven inzet om plaats nummer 1 in te nemen.

Dat heeft de autobouwer uit Stuttgart gedaan waardoor het BMW voorbijsteekt. Vorig jaar troefde het trouwens al Audi af. Procentueel gaat het om een groei van maar liefst 12,1 procent. Dit terwijl BMW en Audi toch ook een knappe 5,8 en 5,6 procent groei kunnen noteren. Specifiek wist Mercedes 1.006.619 auto's te verkopen de eerste 6 maanden van 2016. Genoeg om BMW voorbij te steken die 986.557 auto's verkocht. Audi neemt genoegen met 953.218 voertuigen.

Hoewel het trio zich volop richt op de Chinese markt - met succes - is het de frisse line-up van Mercedes die kopers weet te overtuigen. Zet echter maar grof geld in dat BMW er alles aan gaat doen om dat kroontje terug over te nemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws