Ferrari officieel los van Fiat Chrysler Automobiles

ferrari-fca

Ferrari is geen deel meer van Fiat Chrysler Automobiles (FCA), dat werd officieel bekend gemaakt . Al klinkt dat extremer dan het eigenlijk is.

Het zat al langer in de maak, het afsplitsen van Ferrari bij FCA. Toch kan je niet echt spreken van een totaal afscheid. Zie het eerder als zoonlief die de zolder bovenin inpalmt en voortaan tegen zijn vriendjes kan zeggen dat 'ie op eigen pootjes staat. Want uiteraard blijft de keuken lekker gedeeld. Wat we daar mee bedoelen? Wel, Ferrari staat dan op z'n eigen pootjes, Sergio Marchionne blijft lid van de raad van bestuur bij het merk. Je weet wel, Marchionne, de man die ook bestuursvoorzitter is van FCA.

Het is dus meer een splitsing op papier die in de aandelensector zorgt voor een grote verandering. Zo krijgt elke FCA-aandeelhouder per 10 aandelen van FCA ééntje van Ferrari (want voordien zaten die samen). Of er daardoor veranderingen bij Ferrari op til staan? Niet echt, wel kan FCA nu niet meer profiteren van de sterke aandelen van Ferrari. Die brachten FCA vorig jaar namelijk nog een slordige 800 miljoen op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws