Hyundai IONIQ is heilige Drievuldigheid voor 2016

hyundai-ioniq-teaser

Een model dat je kan verkrijgen als hybride, plug-inhybride of als puur elektrisch voertuig; Hyundai meent het met de IONIQ.

Dat de IONIQ geen halfbakken groentje van Hyundai zal worden blijkt uit de nieuwe informatie die de Zuid-Koreanen loslaten over het model. Het zal de eerste wagen op onze aardbol zijn die je in drie 'groene uitvoeringen' kan bestellen: als hybride, als plug-inhybride en als puur elektrisch voertuig. Waarmee Hyundai meteen een Pruis als een BMW i3 rivaal heeft.

Gaan we even van groen naar groener, dan zal de hybridevariant gebruik maken van een benzinemotor en een batterijpak dat wordt opgeladen tijdens het rijden. De plug-inhybride voegt daar aan toe dat je de rakker in het stopcontact steken. De elektrische variant tenslotte zwiert de benzinemotor buiten en installeert een set ultra efficiënte lithium ion batterijen. Over de range, verbruik en vermogens wordt er echter met nog geen woord gerept.

Het teaserbeeld toont alvast een soort van kortgekofferde sedan zoals we eerde zagen bij de Chevrolet Volt. In januari beleeft de IONIQ zijn publiek debuut in Korea, om dan af te zakken naar het autosalon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws