VW stelt investeringen uit om kosten te besparen

wolfsburg-factory-volkswagen

Volkswagen-topman Müller heeft tijdens een voordracht voor zowat 20.000 medewerkers in Wolfsburg een tipje van de sluier gelicht over de gevolgen van #dieselgate voor Volkswagen. Daarbij liet hij vallen dat een sofware-update alleen niet voldoende zou zijn om de wagens conform te maken.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Een aanpassing van de software zou namelijk maar bij een deel van de betrokken wagens volstaan. De andere auto's zouden een ingreep op de hardware moeten ondergaan.

Verder kondigde Müller ook aan alle investeringen onder de loep te willen nemen. "Wat niet absoluut noodzakelijk is, wordt geschrapt of uitgesteld", aldus Müller. "Ik ben heel eerlijk: dit zal niet pijnloos gebeuren." Al is het nog niet duidelijk hoeveel #dieselgate de Duitse constructeur uiteindelijk zal kosten, Müller gaat er alvast van uit dat de opzijgelegde 6,5 miljard euro provisie niet zullen volstaan om de kosten te dekken.

Voorlopig komen volgens ondernemingsraadvoorzitter Bernd Osterloh de jobs bij VW niet in het gedrang. "Dit geldt zowel voor de vaste werknemers als voor de uitzendkrachten. En er is een vaste wil om alles te doen om de werkgelegenheid te beschermen."

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws