Officieel: Chevrolet Camaro Convertible (2015)

chevrolet-camaro-convertible-2015_01

De grijze import heeft er weer een bestaansreden bij, want Chevrolet haalde zopas het doek - en de kap - van haar Camaro Convertible. Die weegt voortaan minstens 90 kilogram minder en kan net zoals zijn coupe-broertje beroep doen op een viercilinder.

De Amerikanen gaan een lekker vergelijkingsjaar tegemoet, want de nieuwe Mustang en Camaro beloven aan elkaar gewaagd te zijn. Die eerste verloor vorig jaar al zijn dakje, op de cabriovariant van de Camaro was het wachten tot nu. Al was het natuurlijk niet moeilijk om de wagen in te beelden, want het is letterlijk een Camaro zonder dak.

Toch zit er wel ééntje op, een stoffen exemplaar dat bij snelheden tot 48 km/u kan op- of weggeklapt worden. Kwestie van nog beter naar het gebrul van de V8 te kunnen luisteren. Nu ja, de vraag is maar hoeveel mensen voor de gigantische 6.2-liter V8 gaan kiezen, want de 335 pk sterke 3.6-liter V6 en 275 pk sterke 2-liter viercilinder zien er op papier alvast lekker uit.

chevrolet-camaro-convertible-2015_01

Niet dat wij ons daar zorgen over moeten maken, want Chevrolet zal zich eind dit jaar terugtrekken uit Europa, waardoor zo'n Camaro cabrio lekkers blijft voor aan de andere kant van het water...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws