Volkswagen frist Golf cabrio op voor de zomer: GTI +10 pk

volkswagen-golf-cabrio_01

Uiterlijk zal je het er niet aan zien, maar echt Golf-liefhebbers hebben weer een jaartal om te onthouden. Want in 2015 krijgt de Golf Cabrio een resem aan nieuwe motoren onder de kap en ook wat nieuwe technologie in de cabine. Een soort van technische update dus.

Laten we binnenin beginnen, daar zijn de 'laatste generatie radio en navigatie' beschikbaar. In detail gaat Volkswagen niet, maar neem maar aan dat het om een opgepoetst systeem gaat. Het merk maakt wel gewag van acht luidsprekers, een groot aanraakscherm en verbinden van je telefoon via bluetooth. Nja, wij vallen er ook niet meteen van onze stoel.

Dat doen we wel iets meer van het nieuwe motorenaanbod. Het is te zeggen, de Golf Cabrio GTI beschikt voortaan namelijk over 10 paarden extra om tot een totaal van 220 stuks te komen. Wat voor raspaarden dat juist zijn weten we niet, maar het is wel genoeg om de dakloze GTI in 6,9 seconden naar de honderd te trekken, 4 tienden sneller dan voordien en daarnaast ook nog eens 15 procent zuiniger.

De andere beschikbare torretjes in het aanbod (dat trouwens helemaal EU6 conform is) krijgen ook een opgefrist karakter. Zo zijn er TSI-benzinemotoren met tegenwoordig 105, 125 en 150 pk en pakt de 2.0 TDI tegenwoordig uit met 150 pk, 340 Nm (+10 pk, 20 Nm) en een normverbruik van 4,6 l/100km.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws