Lekker: BMW 435i ZHP is 340 pk sterk pretpakket van BMW zelf

bmw-435i-zhp_01

Speciaal voor de Amerikaanse markt heeft BMW de 435i ZHP ontwikkeld. Die moet de M Performance-lijn in de spotlight zetten en doet dat meteen met 340 pk onder de kap.

Nee, BMW heeft geen nieuwe performancedivisie opgericht. ZHP was tussen 2003 en 2006 de interne benaming voor een sportief accessoirepakket van BMW Individual dat destijds werd aangeboden. Waarmee ze in meteen ook een leuke naam hadden voor deze M Performance-showcase.

Want eigenlijk is deze 435i ZHP niet meer dan een reguliere 435i vol gesmeerd met opties uit die cataloog. Dat uit zich niet alleen visueel door nieuw bumperwerk met koolstofvezel details, ook onderhuids wordt er stevig aan het tunen geslagen*. Zo heeft deze ZHP een gelimiteerd sperdifferentieel, een M Sport-remsysteem, adaptieve ophanging sportuitlaat en een gewijzigd luchtinlaatsysteem. Reken dat mee in het elektronisch gefoefel en de 435i beschikt over 35 pk meer. Klinkt niet veel, maar de 340 pk worden zo op de weg gezet dat deze ZHP zo maar eventjes twee tellen sneller naar de honderd sprint.

bmw-435i-zhp

BMW gaat de wagen limiteren tot 100 stuks voor de Amerikaanse markt. Al is er eindelijk eens een lichtpunt aan zo'n gelimiteerd verhaal, want in België kan je er ook één krijgen. Hoezo? Wel, gewoon een 435i bestellen met alle goodies van M Performance.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws