Aw yeah: Subaru bevestigt plannen BRZ STI

subaru-brz-sti-render_01

De BRZ STI Performance Concept stond daadwerkelijk met een reden te blinken op het autosalon van New York een tijd terug. Want daarmee wou Subaru even de aandacht op zich spitsen voor - jawel hoor - nu te melden dat ze met een BRZ STI gaan komen. Vreugdesprongetje maken?

We zouden alleszins nog even wachten met springen, want de kans bestaat dat het model enkel naar de US of A gaat. Voor Subaru is de VS namelijk de grootste markt voor pure STI-modellen. Niet moeilijk natuurlijk als je even bekijkt hoe groot Noord-Amerika is. 'De VS heeft de grootste prioriteit voor de STI', aldus Yoshio Hirakawa, de baas van STI.

Al hoeft dat natuurlijk niet meteen te betekenen dat we een BRZ STI door onze Europese neus kunnen boren. Anderzijds is het maar de vraag hoe zo'n STI-variant van de BRZ er juist gaat uitzien. Want Subaru heeft altijd gezegd dat ze geen interesse hebben in een turboversie. Subaru wees dan ook vaag op stevigere remmen, een aangepaste ophanging en een toch wel opgewaardeerde motor.

Subaru, DFU, want fans dromen al vanaf de lancering van een sportievere BRZ.

Afbeelding is een render

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws