Hommage: Volkswagen Scirocco GTS (2015)

volkswagen-scirocco-gts-2015_01

In 1982 bracht Volkswagen de Scirocco GTS uit. Tijd om datzelfde kunstje nog eens over te doen met de nieuwe generatie. Die krijgt samen met de GTS-benaming 220 pk onder de kap en twee dikke strepen over de carrosserie.

Eigenlijk spelen ze een beetje vals bij Volkswagen door uit te pakken met zijn sportieve cijfers. Want de GTS maakt gebruikt van de 220 pk sterke 2.0-liter TSI benzine die je momenteel al kan krijgen in de Scirocco. Met en zonder GTS-badge is die goed voor een sprint naar de honderd in 6,5 seconden en een topsnelheid van 246 km/u.

Nee, de GTS-uitvoering is vooral een visueel pakket. En dat zal je geweten hebben, want de platgeslagen Golf krijgt twee dikke strepen over zijn lichaam. Nu ja, als je een supplement betaalt. Wel in het pakket zit R-line bumperwerk, 18-duims velgen (optioneel 19-duims) en rode remklauwen. Ook fijn zijn de zwarte spiegelkappen die hinten naar de originele Scirocco GTS. Afwerken doen ze met een GTS-logo in de grille en op de kofferklep.

 volkswagen-scirocco-gts-2015

Met Golfbal

Binnenin trekken ze de retrolijn door met rode gestreepte accenten en een golfbal bovenop de versnellingspook. Daarnaast kan je wederom de nodige GTS-insignes vinden. Volgende week zal het model zijn flitsend debuut maken op het autosalon van Shanghai. Dat 'ie ook naar hier komt, staat zo goed als vast.

 volkswagen-scirocco-gts-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 10:28
afbeelding van Wim

was toch een fijne rijderswagen eerlijk gezegd, dit is mss wel de versie die je moet hebben :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws