Ford S-MAX heeft Belgische prijs en vierwielaandrijving

ford-s-max_1

Update: Alle prijzen zijn bekend
Wereldwijd stelde Ford vandaag de Ranger voor, in eigen land krijgen we de vanafprijs van de nieuwe S-Max. Die bedraagt 31.700 euro en geeft je een 1.5 EcoBoost of 2.0 TDCi in de plaats.

Net geen 32.000 euro moet je achter laten bij Ford om naar buiten te kunnen rijden met hun geliefde monovolume. Turen we even over de haag, dan zien we dat de gloednieuwe Renault Espace een stukje duurder is met z'n 35.200 euro. Al is de Fransoos een stukje groter, anderzijds is de wielbasis zo goed als gelijk.

Verder is het natuurlijk wat koffiedik kijken, want zolang Ford geen configurator online zwiert, is het moeilijk om te bepalen hoeveel waar je voor geld krijgt. Met zekerheid kunnen we wel zeggen dat je de keuze hebt uit twee motoren bij de instapversie: een 1.5-liter EcoBoost benzine met 160 pk en een 2.0-liter TDCi diesel met 120 pk.

Ook nieuw voor de S-MAX is het Intelligent All-Wheel Drive-systeem (iAWD) dat ook al zijn debuut maakte op de nieuwe Mondeo.

Update

Ford heeft de prijslijst van heel de S-MAX range losgelaten. Daarin zien we dat een 2.0 TDCi met 150 pk en vierwielaandrijving 34.600 euro moet kosten. De topper met een 240 pk sterke 2.0 Ecoboost kost je minstens 37.100 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
lauw 13:10
afbeelding van lauw

Leuke auto maar wat mij dan geweldig stoort, we zijn immers op een Vlaams blog, is dat men in België er zich niet voor zal inhouden om er weer een verkoopsucces van te maken terwijl de wagen (elke wagen) eigenlijk in België gemaakt had moeten worden!! Er staat daar nu een hele productielijn te rotten waar deze netjes op ging inpassen....
Ik had altijd verwacht veel meer boycot acties te zien waarbij men dan ging overgaan in groepsaankopen met scherpe prijzen bij één van de beloved Duitse merken.
(daarnaast heb ik echt niets voor of tegen Ford hoor :-) )

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws