50 nieuwe modellen voor Volkswagen Groep in 2015

vw-groep_01

Nee, dat is geen typefout in de titel, dit jaar zal de Volkswagen groep maar liefst 50 nieuwe modellen lanceren verdeeld over onder andere Audi, Seat, Skoda, Volkswagen en Porsche. De voordelen van een grote portefeuille hebben zeg maar.

Gisteren was het tijd voor de Volkswagen groep om even te bezinnen over vorig jaar en vooruit te kijken naar dit jaar. Met een gigantisch persbericht tot gevolg. Eentje waar gepocht wordt met cijfers, winsten en technologische prestige. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de nieuwe modellen die we binnenkort zullen tegenkomen. Het moet gezegd worden, we zullen niet op onze honger blijven. Want 50 modellen, dat is een hoop.

Varianten tellen

Een deel daarvan hebben we natuurlijk al gezien. Denk maar aan de nieuwe Audi Q7, Skoda Superb, Volkswagen Touran, Bentley Continental GT en Porsche Cayman GT4. Wat we dit jaar nog met zekerheid kunnen verwachten? De nieuwe Audi A4, Porsche 911, Seat Ibiza, Volkswagen Caddy & T6 en een Porsche Boxster Spyder. Tel daar nog eens de resem aan derivaten bij (cabrio's, stationwagens en sportievere rakkers) en je begrijpt hoe ze aan zo'n gigantisch getal komen.

Verder pakte voorzitter Dr. Martin Winterkorn uit door te zeggen dat alle - maar dan ook alle - modellen tegen 2020 internetconnectiviteit zullen hebben. Audi en Volkswagen, die zullen dan weer de pioniers zijn op het vlak van autonoom rijden. Althans in de VW groep.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws