We gaan racen op de maan in 2016

racen-maan_01

Twee robotica-teams hebben een samenwerking aangegaan om in 2016 richting de maan te vliegen met twee lunar rovers om een race te houden. De geboorte van een nieuwe raceserie?

Er bestaat zoiets als de Google Lunar XPRIZE competition. Een competitie opgericht door een non-profit organisatie in samenwerking met Google die creatievelingen uitdaagt om een robotvoertuig richting de maan te sturen. Land het voertuig daar en kan het 500 meter bewegen terwijl het HDTV maanbeelden uitzend, dan wint het team 20 miljoen dollar. Al gaan de jongens van het Amerikaanse Astrobotics en het Japanse Hakuto nog een stapje verder.

It's on

De teams besloten namelijk om de handen in elkaar te slaan en gezamenlijk richting de maan te vertrekken. Eenmaal daar aangekomen is het ieder voor zich om zo snel mogelijk de 500 meter af te leggen. Ceo van Astrobotics, John Thornton, ziet het alvast als een voorproefje voor een 'Nascar op de maan'-raceserie waarin landen kunnen supporteren voor hun team richting de finishlijn. Daarom dat ook andere teams meer dan welkom zijn voor Thornton. Zolang ze maar de deadline van 31 december 2016 halen.

O ja, zoals het momenteel staat, zal de prijzenpot van 20 miljoen dollar verdeeld worden onder beide deelnemende teams. Racen op de maan, de nieuwe hype?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws