Nieuwe Audi R8 en R8 e-tron staan in Genève

audi-r8-2ndgen-render_01

Audi heeft bevestigd dat de nieuwe generatie van de R8 zijn opwachting maakt op het autosalon van Genève in maart. Opvallend daarbij is dat het merk met de vier ringen ook een elektrische variant voorziet onder de e-tron benaming.

Het was maar een kwestie van tijd voor Audi zou bevestigen dat de 2e generatie R8 naar Genève ging komen. Iedereen ging er namelijk toch van uit. Het nieuws rond Audi's sportiefste rakker is echter nog schaars. Al moet je eens met toegeknepen ogen naar de Lamborghini Huracan kijken om te weten wat er allemaal onder de carrosserie van de Duitser zal zitten. Een handbak zou daardoor - spijtig genoeg - niet meer tot de mogelijkheden horen. Bij Audi vinden ze namelijk dat je stukken sneller bent met een automaat met dubbele koppeling.

500 km ver met de R8 e-tron

Naast de R8 komt er ook een elektrische variant. Dat wist Australische media lost te peuteren. Die zou gebruikt worden als een technisch proefmodel voor andere modellen binnen Audi en een range hebben van zo'n 500 km. Dat er in Genève een productiemodel, dan wel een concept zal staan zullen we in maart pas weten te zeggen.

Afbeelding is een heerlijke render van Marco van Overbeeke

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws